Nektar sötad med honung från Resville

Mitt hjärta slår dubbla slag för goda produkter utan onödiga tillsatser. Den här nektarn och marmeladerna från Resville Mathantverk är precis ett sådant gott exempel – på just mathantverk. Det var alldeles nyligen som jag fick provsmaka dem, när jag var iväg på en mat- och musikresa i Skaraborg. Tillverkningen av produkterna drivs av Peter Wallroth på Backgårdskvarn i Resville som ligger någon mil söder om Lidköping.

IMG_0427
Nektarn är en alkoholfri måltidsdryck och har sötats med honung från den egna bigården. Det finns tre smakvarianter: Rabarber & honung, Röda vinbär & honung, Aronia & honung. Jag gillar alla tre, men favoriten är nog den med röda vinbär! Nektarn passar bra till smakrik mat. Den är kallpressad och pastöriserad för att behålla både nyttighet och smak.

IMG_0446
En av alla fantastiskt goda marmelader. Smakkombon jordgubbar och basilika var heeelt otroligt god! Kommer ni inte över denna marmelad i butik är det värt att prova göra egen.

Resville Mathantverks ambition är att skapa unika produkter med smak, kvalitet och identitet. Fokus ligger på lokala råvaror. I produkter som innehåller importerade råvaror används i första hand rättvisemärkta, ekologiska och ursprungsmärkta produkter.

Skärmavbild 2014-03-23 kl. 18.42.56
Resville har kallats den finaste hålan i världen. Ån Flian bildar en serie vattenfall. Minst sju kvarnar har stått i den natursköna dalgången vid Resville kvarnby. Den första uppgiften om kvarn är från 1350. Storhetstiden var under spannmålsodlingens era på 1800-talet. Idag finns tre bevarade kvarnar. Husen i området är privatägda.

Jag önskar att ni kunde få smaka dessa produkter, och jag önskar att jag kunde berätta var ni kan handla dessa. Men tyvärr verkar sajten vara under uppbyggnad just nu. Har du vägarna förbi trakten så stanna till. Kanske går det att köpa produkterna i byn. Det finns många lokalproducerade läckerheter i trakten, till exempel hjärtformade knäckebröd från Knäck och Bräck och Sivans ostar. Så mycket gott att det är väl värt att göra en matresa! Hittade en väldigt inspirerande guide över de lokala produkterna i Västsverige, här hittar ni hela guiden för Smaka på Västsverige. Man blir ju hungrig! 🙂

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck