Prima Grill – ny brännvinsprodukt

Det har kommit en ny produkt inom dryckesområdet som heter PRIMA Grill. Det är en förpackning med fem sorters kryddat brännvin och alla med olika smakprofiler. Prima Grill bjöd in till en Rooftop Grill med Jonas Cramby för att visa hur snapsarna kan matchas till olika maträtter.

IMG_5278

IMG_5308

Matchar man maten till snapsen kan det verkligen bli en smakförhöjare. Här kommer Jonas tips på den typ av mat som passar med respektive brännvin:

O.P Anderson – till grillade ribbs med en rubb med kummin. Har du annat kött går det bra, men kör en rubb med kummin i så gifter sig smakerna fint.

Hallands Fläder – till picklad vattenmelon. Hallands Fläder har en fruktig karaktär, så det kan du utgå ifrån när du ska matcha. Funkar även i en fruktig fördrink.

Barbacoa – till ett kött med mycket örtsmaker.

Östgöta Sädesbrännvin – till picklade ägg, tack vare sin whiskyliknande lagringskaraktär.

Läckö Slottsaquavit – passar fint med grillade ostron rockefeller. Brännvinet har tydlig dillsmak och passar med rätter som innehåller dill, exempelvis kräftor kokta i dillag.

IMG_5292 IMG_5305

Jag har varit på alltför många fester där man inte brytt sig om hur snapsen smakar till maten. Där har man mest haft snaps för att man sett det som en tradition, inte för att man även kan göra hela smakupplevelsen bättre. Då har vi alltid varit ett litet gäng som endast smuttat på drycken och vridit oss i avsmak. Andra har kört botten upp och tycker liksom att “det hör till”. Känner ni igen det?

Varorna finns just nu i beställningssortimentet på Systembolaget. På förpackningen står dessutom olika recept som passar med de olika brännvinssorterna.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck