Skaldjur och tips på prisvärt nyårs-bubbel

Nu är det snart nyår och jag längtar till årets festligaste kväll. Vi kommer att satsa på att både duka fram klassiker och lite nya spännande råvaror och rätter. Något som för mig verkligen hör nyår till är skaldjur och bubbel i glasen. Till årets nyårsafton vill jag passa på att tipsa om en för mig nyupptäckt champagne som har ett generöst pris.

IMG_2186

Champagnen är Palmer & Co Brut Réserve (7372). Den har sålts ett tag i Sverige men jag har inte provat den förrän alldeles nyligen. Såg att Vinbanken hade med den på sin champagnetopplista 2012 och den har även omnämnts på flera andra ställen.

IMG_2171
Man får verkligen mycket smak för pengarna och jag blir glad när jag hittat en champagne som smakar gott och kostar under tre hundringar (denna kostar 249 kr). Smaken är fruktig och frisk och som de flesta champagner funkar den fint som aperitif. Jag gillar champagnen mest för de fruktiga tonerna, både i doften och smaken, och att den är så lättdrucken. Ett fynd i sin prisklass och även en bra present.

IMG_2090

Vi kommer att dricka champagnen till skaldjur. Även detta år kommer vi att köpa hem ett gäng olika musslor, humrar, kräftor och räkor från Stockholms Matmarknad. De har ett fantastiskt utbud där och man vet alltid var skaldjuren har fångats och av vem.

Till tolvslaget tar vi cava istället för champagne. Hur gör ni?

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck