Sparkling rosé – sommarens stiligaste bubbel kommer från Italien

Förra våren skrev jag om den absolut snyggaste och då nylanserade vinflaskan, Freixenet Prosecco. Den var inte bara vacker utan hade även ett riktigt gott och bubblande innehåll. Så gott att vi serverade det på vårt bröllop till välkomstminglet. Nu har det kommit en uppföljare. Ett laxrosa italienskt bubblande rosévin. Härlig färg, jag vill bara sträcka mig efter flaskan så fort jag ser den. Rosévin har en förmåga att spä på positiva sommarkänslor. Hade rosévinet lanserats samtidigt som Proseccon hade vi definitivt serverat det till desserten på vårt bröllop.

Italian rosé Freixenet

Freixenet Italian sparkling rosé

mousserande rosévin

Freixenet Italian Sparkling Rosé, som bubblet heter, passar riktigt bra till små snittar med skagenröra och till gräddiga hallonbakverk. Än så länge finns vinet endast i beställningssortimentet på Systembolaget, här är direktlänk.

 

Om Freixenet Italian Sparkling Rosé – laxrosa bubbligt rosévin

Freixenet Italian Sparkling Rosé (nr 72739) är ett extra torrt bubblande vin. Det luktar fräscht och fruktigt. Smaken är både fruktig och blommig med toner av citrus. Vinet består av druvorna Glera (85%) och Pinot Noir (15%).

En flaska kostar 99 kr.

 

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Smarriga nyheter från Lönneberga - perfekt för grillen

Kycklingsteak Tryffel - knaprig nyhet att lägga på grillen

Glasspuck - smarrigt on the go från Ben & Jerry's

Nytt i mathyllan - Bergsparmesan från Italien

Inom - Mat och dryck

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm