The Dalmore vald till favorit bland investerare

Häromdagen fick jag möjlighet att vara med på en unik provning med vintage whisky med The Dalmore. Provningen var inte bara god, utan även vacker. Dyra droppar från fyra årtionden, serverades i ett vackert utsmyckat rum på Grand Hôtel. Det är rätt fascinerande att whiskyinvesteringar fått så mycket mer uppmärksamhet så att de överträffar till och med guld och diamanter i värdeökning (enl. Investment Grade Scotch, IGS).

David G Robertson, Rare Whisky Director, guidade oss genom provningen och gav oss en väldigt intressant presentation kring whiskymarknaden. The Dalmore har valts till den bästa skotska whiskyn att investera i, av oberoende whiskyinvesterarexperter från Whisky Highland.

Vintage Whiskyn från 1969 smakade mörk choklad, apelsinzezt och kola. Fantastisk njutning.

Lyxvaror är något som vi generellt inte gör så stort avkall på, även när ekonomin går ner. Det är bara att titta på Gucci och Hermes som ökat med drygt 20 respektive drygt 30 procent det senaste året. Dalmores typiska lyxkonsument är en självsäker, organiserad och målinriktad man som kräver kontroll i livet, i 35-55 årsåldern. Han är en troféjägare och värdesätter limited editions. Men jag måste säga att jag som kvinna faktiskt också känner mig rätt bekväm i rollen som Dalmorenjutare.

The Dalmore har skapat några av världens mest värdefulla whiskysamlingar. Just nu är de aktuella med The Dalmore Constellation Collection. Det är en samling av 21 unika flaskor till ett värde på 1,8 miljoner kr!


Comments are closed.

Inom - Mat och dryck