Premiär för Freixenet Prosecco i ursnygg flaska

Spana in denna nya flaska från Freixenet! Det ser ut som en vinflaska i kristallglas. Så snygg! Sitter och tänker på hur fint det skulle kunna bli om man kapade av botten på flaskan och satte i små ledlampor. Tänk att sedan hänga några såna flaskor i olika höjder.

Jag väljer gärna nya viner primärt utifrån flaskans utseende. Den här nya Proseccon från Freixenet får däremot alla rätt, både vad det gäller smak och doft på vinet samt utseende på flaskan.

freixenet Prosecco

Vinet kommer från Prosecco-regionen Veneto i norra Italien. Det är till hundra procent gjort på druvan Glera.

Freixenet som är en av världens största producenter av mousserade viner är bland annat kända för sin klassiska Cava, Cordon Negro. Nu lanserar de en Prosecco under sitt eget namn. Under vägen har de haft en hel del utmaningar då det inneburit att spanjorerna varit tvungna att samarbeta med italienare. Det har förekommit en hel del heta diskussioner och meningsskiljaktigheter, vilket kanske inte är så svårt att föreställa sig. Till slut nådde man ett gemensamt och mycket lyckat resultat.

vinflaska i kristallglas

Jag är verkligen stormförtjust i denna vinflaska i kristallglas, och innehållet! Ett mycket prisvärt bubbel, 99 kr kostar drycken. Vinet har fina små bubblor. Dessa skapas under vinets andra jäsning som sker på temperaturkontrollerade ståltankar under tryck.

 

Doft och smak

Freixenet Prosecco har en ren och frisk doft av citrus, äpple och blommor. Det bubbliga vinet smakar friskt med toner av mogen citron, äpplen och grapefrukt.
Jag tycker att vinet doftar väldigt gott och att smakerna kommer fram bäst efter två-tre klunkar. Det är lagom sött och har en väldigt behaglig eftersmak.

Det är tillsatt 17 gram socker per liter vin och vinet är därmed “Extra dry”.  Benämningen på mängden socker i vin anges som “dosage”.

 

Pris

En flaska kostar 99 kr och finns i Systembolagets beställningssortiment.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck