Genvägen till festlig plockmat för olika tillfällen

Det finns så mycket att fira nu under våren och sommaren. Mors dag, nationaldagen, studenten, födelsedagar, namnsdagar och bara det att värmen har kommit extra tidigt i år. Det har varit så varmt i flera veckor att jag har känt mig slöare om kvällarna. Helst har jag velat umgås med vänner och goda grannar, äta och dricka gott, men inte orkat städa efteråt. I de lägena har det funnits en räddning. Ett självklart val när det vankas festlig plockmat som inte kräver så stora förberedelser. Jag pratar om färdiga smårätter från Picard. Vissa av dem ser helt bedårande ut.

Det bästa med god mat är att den ofta får människor att slappna av och gör dem gladare. Bästa förutsättningen för en lyckad fest!

Fest med Picard

Miniburgare

Charmigaste miniburgarna. Med dessa raringar är snacket på festen igång direkt. Barnen gick loss på dessa med en gång.

Minipizzor Picard

Minipizzorna bakas klart i ugn i cirka 20 minuter. Doften är underbar och pizzorna är väldigt goda.

mini quiches Picard

Små minipajer. Vissa är det svårt att se skillnad på, så det är bra att tänka på om det finns några allergier. Annars gör de sig godast ihop med en fräsch sallad.

vårrullar mini Picard

Minivårrullar som steks några minuter innan servering. De kommer med en smarrig sås. Vårrullarna är en av favoriterna när det kommer till festlig plockmat hos oss.

Festlig plockmat

croissants from Picard

Picard croissants

Picards croissanter är riktigt bra. En av de bästa bake-off som jag har ätit. De är färdigformade och ligger i en fryspåse. Behövs bara lägga dem på en plåt och baka klart dem i ugn. Det tar ca en kvart.  Jag älskar nybakade croissants till frukost, en sådan lyx!

 

Mina tre favoriter från Picard just nu

1. 10 st mini-croissanter, pris 39,95 kr. Väldigt enkla att få perfekt gräddade och smakar ljuvligt.

2. 9 små pizzor, pris 41,95 kr. Med ost och skinka. Tar bara 10 minuter att få klara i ugn. Smakar gott!

3. 16 små vårrullar, pris 36,95 kr. Lätta att steka och blir härligt krispiga.

 

Läs mer om produkterna på Picards sajt.

Comments are closed.