Heta burgare med ost, baconsmul och smarrig relish

Burgare med mjukost? Jag hade själv inte kommit på tanken. Men efter att ha testat ett grymt recept med het mjukost från Kavli blev jag helt såld. Vi snackar inte bara heta burgare, utan hela kompositionen är grym! Baconsmul, mjukost med jalapeño, högrev och en fantastiskt god relish. Ett måste att prova!
heta burgare med smarrig relish
Kavli mjukost med hetta

Kavli har precis lanserat tre heta mjukostar. En med Jalapeño, en med chipotle och den tredje med guajillo. Riktigt bra mjukostar, och då vill jag även säga att jag inte är en mjukostmänniska i vanliga fall. Kavlis nya mjukostar är något helt annat. Funkar även på korven och som dipp. Mer om de nya ostarna kan du läsa här.

Det smarriga burgarreceptet är framtaget av Sofie Lundberg (a.k.a @Burgerland på Instagram). Du hittar receptet längre ner.

burgare med mjukost och relish

Kavli het mjukost på burgare

Heta burgare med ost, baconsmul och smarrig relish

2 burgare 

 

Ingredienser burgare: 
300 g grovmalen högrev
2 st hamburgerbröd
Kavli Hot Jalapeño
1 paket bacon
2 tsk majonnäs
salt
svartpeppar från kvarn
2-3 msk relish (se recept här under)

 

Ingredienser relish:
1 gul lök
1 saltgurka
1/2 grön paprika
1 tsk honung
1 tsk vinäger
salt
svartpeppar från kvarn

 

Gör så här:

Börja med att göra relishen. Finhacka lök, paprika och saltgurka och lägg i en skål. Ringla över honung och vinäger. Blanda runt. Smaka av med salt och peppar.

Stek baconen knaprig och hacka den sedan i små bitar.

Forma färsen till två stora bollar. Hetta upp en stekpanna, lägg i köttbollarna och smasha dem till platta burgare. Stek köttet på båda sidorna till önskad stekgrad. Salta och peppra köttet.

 

Montering:
Bred ett tunt lager majonnäs på bottenbrödet. Lägg på kött, därefter trycker du ut Kavli Hot Jalapeño, så mycket du pallar. Toppa sedan med relish och knaprigt baconsmul. Tryck ihop allt med toppbrödet.

Comments are closed.