Jessica Frej dukar upp för Bingo

Bingo är ett väldigt populärt spel i Sverige. Runt 62 procent har någon gång spelat Bingo och runt 22 procent har spelat på nätet. I veckan fick vi uppleva en mysig kväll med bingotema. Jessica Frej bjöd, i samarbete med Postkodlotteriet, på en väldigt god och social Bingomiddag. Självklart spelades det både Quiz och Bingo och vi fick möjlighet att testa våra bingokunskaper.

Jessica Frej

Middagen var väldigt mysigt ordnad och jag gillade verkligen hur Jessica hade gjort kopplingar mellan den mat som serverades och bingospelet.

Spelet härstammar från 1500-talets Italien och de första spelbrickorna som användes på den gamla tiden var bönor. Vi blev därför serverade bondbönor till förrätt.

I Sverige fick Bingo sitt genombrott under 1960-talet och blev snabbt ett sätt att umgås på. På den tiden var det i bingohallarna som man träffades för att spela, och många hade även med sig eget fikabröd. Idag spelas det mest Bingo i Jämtland. Jessica bjöd därför även på mat som lagats av råvaror från den trakten.

Även serveringsfaten hade tydligt bingotema.

När man tänker på Bingo tänker man kanske främst på den klassiska bingoformen: spelbrickor med  25 rutor och förtryckta siffror. På Postkodlotteriets sida har man utvecklat Bingospelet och erbjuder en variation av olika bingospel. Här finns också möjlighet att chatta med bingovärdar, så att man får en upplevelse av den sociala biten även online.

Det var ett roligt sätt att uppleva Bingo på – god mat, härliga människor och trevliga värdar. Kul idé att bjuda på mat med speltema! Kanske något att göra i jul då man umgås med släkt och vänner?

Comments are closed.