Smakupplevelser med Christina Gyllner på Nespresso Café Gourmand

I veckan gick Bocuse d’Or Europe 2014 av stapeln i Stockholm. Att Tommy Myllymäki tog hem segern är obeskrivligt roligt. Jag hann tyvärr inte komma iväg till uttagningen, vilket känns väldigt tråkigt. Hade så gärna velat ha en bild på Tommy mitt i guldpappersregnet. En del av glansen från Bocuse d’Or fick jag ändå uppleva i veckan genom Nespresso och Café Gourmand.  Ända sedan 2008 har Nespresso varit officiellt kaffe och en av de största sponsorerna till Bocuse d’Or. I samband med matlagningstävlingen öppnade Nespresso L’atelier Nespresso, där de under fem dagar visade upp sin kaffeexpertis. Varje dag fylldes med fyra olika gourmetupplevelser. Allt från lyxfrukost till lunch, Café gourmand och middag. Bakom menyerna och maten stod flertalet stjärnkockar, bland annat Michelin-kocken Mauro Colagreco.

IMG_5021

Café Gourmand leddes av Christina Gyllner. Christina är bland annat känd för att tidigare ha vunnit baktävlingen “Hela Sverige Bakar”. Hon bjöd på imponerande fina och goda bakverk. Två desserttallrikar som vardera passade till två olika sorters kaffedrinkar. En kall kaffedrink med karamellsmak och en varm kaffedrink med choklad och kardemumma.

IMG_5016IMG_4993

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Fruktsallad i regnbågens färger - snygg och enkel dessert

Sparkling rosé - sommarens stiligaste bubbel kommer från Italien

Drömgod smörig kola med Baileys - succé bland gottegrisar

Nytestat - Rödvin till pangpris för sin kvalitet

Inom - Mat och dryck

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm