Enrico caffè – ett riktigt gott restaurangkaffe

Kaffe är ofta den sista smaken som man lämnar en restaurang med. Tyvärr upplever jag att det inte är särskilt många gånger som just den upplevelsen är positiv. Serveringspersonalen vet sällan vad det är för märke, sorts kaffe eller om restaurangen har hela bönor som mals på plats. Det här hoppas jag snart kommer att förändras. En dålig espresso kan nämligen förstöra känslan av en god middag.

Därför kommer ett hett tips på ett riktigt gott kaffe som jag nyligen fick smaka. Precis ett sånt kaffe som jag önskar få serverat på restaurang. Märket heter enrico-caffè och är grundat av Erik Berglund. Erik har satsat på att hitta den perfekta rostningen på bönorna. Finns inte den så spelar det ingen roll hur bra maskiner man har. Kaffet var smakrikt med en fin eftersmak, utan bitterhet. Rekommenderar er verkligen att prova detta kaffe.

Erik Berglund har en masterutbildning i kaffe och är grundaren till det egna märket enrico-caffè. Han är  också domare i den italienska tävlingen World Coffee Tasting.

Under året kommer ni att få läsa mer om god dryck i bloggen. En hel del fokus kommer att ligga på kaffe och te. Vanliga smaker som vi är vana att dricka till vardags, avsluta våra besök på restauranger med – eller efter en middag hemma.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck