Vårens nyheter från Nespresso med colombiansk karaktär

De två senaste smaknyheterna från Nespresso kommer från Colombia och är döpta efter de områden där kaffet kommer ifrån. Båda kapselsorterna är så där härligt våriga med vackra färger av koppar och ljusgrönt. Jag blir glad så fort jag tittar på dem och vill ha kapslarna framme hela tiden.

Cauca är fruktig med intensitet 6. Santander har toner av rostat bröd och karamell, intensiteten ligger på 7. Båda sorterna består av 100% colombianska Arabicabönor. Smakmässigt tycker jag att kaffesorterna är “lugna” och behagliga, ett bra kaffe att börja morgonen med.

IMG_3323
I samband med lanseringen av de nya kaffesmakerna släpps även de här ursöta kopparna som designats av Christian Ghion. Inspirationen till kopparna kommer från den typografi som är speciell för de två colombianska områdena. Även kopparna finns endast i begränsad upplaga.

IMG_3318
Cauca är den ljusgröna kapseln med intesitet 6 och fruktiga toner.

IMG_3329
Hembakta honungskakor med smak av karamell passar fint till en kopp Santander, ett kaffe med toner av karamell.

Nespresso har sedan många år arbetat med sitt hållbarhetsprogram Nespresso AAA Sustainable Quality, bland annat i Colombia. Kaffeexperter från Nespresso har under åren valt ut specifika kaffesorter som kännetecknar respektive område – och nu finns de nya colombianska kaffesorterna ute i butik. Passa på att provsmaka det nya kaffet i Nespresso Boutiques om du har vägarna förbi.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck