En ekologisk knäckebrödsmacka med söta färgglada tomater och timjan, det är ett lyxigt mellanmål. Leksands ekologiska knäckebröd lanserades först som stora klassiska runda kakor med hål i mitten. Och nu har de kommit i trekantsformat, perfekt för utflykten om man vill ha ett litet knäckepaket med sig.
Trekantsknäcket är precis som de stora kakorna, bakat på svensk KRAV-märkt råg, vatten från egen källa, rågmalt, jäst och salt. Det bakas utan några tillsatser, efter ett familjerecept som kommer från gammelfarmors mormor Karin. Hon började baka knäckebröd redan på 1800-talet. Det är en klassiker som håller än idag. Tänk så många som njuter av gott knäckebröd till sillen på midsommar, eller till skinkan på julafton.
En färgglad knäckebrödsmacka med tomat
Du behöver:
Leksands ekologiska trekantsknäcke
Några små färgglada tomater i olika färger
Färsk timjan, några kvistar
Rapsolja
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
ev. lite smör att bre på mackan
Gör så här:
Bre knäcket med smör, om du vill.
Skölj och skär de små tomaterna i tunna skivor. Lägg tomatskivorna på knäcket i ett fint mönster.
Plocka av bladen från timjankvistarna och strö över tomaterna. De spädaste timjankvistarna kan du lägga hela på mackan.
Skvätt lite rapsolja över tomaterna, sprinkla över havssalt och nymalen svartpeppar.
Klart att äta!