KycklingSteak – en knaprig och saftig bit kyckling

Nu pratar vi om en rejäl, knaperstekt och saftig bit kyckling. Rejäl i som att det ser ut som en biff, fast det är kyckling. KycklingSteak har gjort entré på middagsbordet! Det var ett tag sedan jag vurmade för en ny kycklingdetalj.

Denna gång har Kronfågel lyckats ta fram en fantastisk produkt. Deras nyhet är en urbenad kycklingklubba med skinn. Den är stor som en biff och lätt att få knaperstekt och saftig på samma gång.

Kycklingsteak med srirachamajo från Sauce Shop

Jag gillar Kronfågels KycklingSteak mycket för att de har låtit skinnet sitta kvar. Det sitter så mycket smaker däri och rubben fastnar bättre på skinnet. Sen är det ju gudomligt gott med knaperstekt skinnsida. Skinnet får absolut inte bli sladdrigt stekt eller tillagat, för då vill jag inte ens äta det.

kycklingsteak Kronfågel kyckling potatisgratäng och syrad rödkål

Jag steker KycklingSteaken superhårt så att skinnet blir knaprigt, men den blir ändå saftig inuti.

Gott att servera till är potatisgratäng, syrad rödkål och srirachamajo.

Kycklingsteak med srirachamajo

Så här steker du för att få ett krispigt kycklingskinn:

Salta och krydda efter egen smak. Jag gör helst en rubb på paprika, chili, salt och lite lakritspulver. Klappa in rubben ordentligt runt  hela steaken.

Panna/ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska bli krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt i 150°C varmluftsugn (175°C vanlig ugn) i ca 15 min.

Ta gärna ut kycklingen vid 67°C så hinner den ligga till sig utanför ugnen och når en perfekt innertemperatur. Kycklingen är klar, saftig och god när innertemperatur är 70°C.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck