Festivalkocken Elisabeth Johansson bjuder på lakritsmeny

På årets Lakritsfestival kommer man att kunna äta god mat med subtila toner av lakrits. Rätterna har komponerats av trevliga och glada Elisabeth Johansson, känd som självaste Queen of Licorice, kock och författare till boken Lakrits. Jag har provsmakat rätterna och kan konstatera att jag har två solklara favoriter: lakritsglaserad pulled pork och chokladbakverk med lakrits. 

Här kan ni redan nu få en smygtitt av maten som kommer att serveras på världens största lakritsfest nu i helgen.

IMG_2973

Elisabeth visar upp den goda lakritskryddade vildsvinskorven.

IMG_2938

En maffig räkmacka med lakritsaioli, ägg, sparris och tekaka på surdeg. Mumma!

IMG_2981

Lakritsglaserad pulled pork med BBQ-sås, coleslaw och baguette. Väldigt god, hade kunnat äta den om och om igen.

IMG_2993

Lakritspanacotta med halloncoulis.
Chokladbakverket består av bakad choklad med vitchokladtäcke och lakrits som ringlats över. Syndigt god!

 

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck