Haupt festivallakrits en färgglad smaksensation

Lakritsdagen till ära vill jag presentera en av mina nya lakritsfavoriter. Det här pralinerna togs fram som festivallakrits inför Lakritsfestivalen. Stark orange färg som markerar att smaken på pralinerna är en mix av morot, ingefära, apelsin och lakrits. Urläckra, både till smak och färg!

Jag testade pralinerna till kaffet Bukeela från Nespresso. Kombinationen blev helt fantastisk. Kaffets blommighet och citrustoner gifte sig väldigt väl med pralinens smak. Jag var helt i extas och skulle bjuda på detta många gånger om ifall pralinerna fanns i Haupt Lakrits ordinarie sortiment.

IMG_9959

Lakritspralinerna från Haupt lakrits tycker jag är bland de godaste som finns på marknaden, lite som fine dining inom lakritsgodiskategorin. Varje bit man tar känns som en underbar lyx. Alla deras praliner är perfekt sega, har ett skönt tuggmotstånd och är väldigt smakrika.

2 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica Sundberg
7 År sen

Jag älskade också den här pralinen! Så fräsch, god och annorlunda men lyckad touch!

Jag ska till Warszawa med maken Kristi Himmelsfärdshelgen. Såg att du hade några tips på bloggen. Har du några fler du kan dela med dig av? Mat, sevärdheter, måsten, shopping?

Ses snart?
Kram!

Haupt Lakrits
7 År sen

Tack för de fina orden!
Vi fick bra feedback på vår festivallakrits från många och vi kommer att arbeta vidare med receptet. Så vem vet – kanske kommer det en liknande pralin i framtiden 😉

Inom - Mat och dryck