Lakritsen har landat

Hela helgen har ägnats åt utvärdering av lakrits. Spot and Tell har nämligen det stora nöjet att få vara ambassadör för Lakritsfestivalen. Ett fantastiskt helgnöje och vardagsnöje för någon som normalt inte överlever utan lakrits.

Alla goodiebags som väntar på att få möta sina ambassadörer.

Goodiebagens innehåll:

Salty och Super Salty från Lakritsfabriken i Ramlösa.

Citron- och Hallonvrål från Ryfors konfektyr.

Beriksson bjuder på Lakritssylt med äpple och rörsocker från Nature Med.

 

Bland det roligaste med uppdraget är att få prova lakrits i all dess former och i nya produkter. Lakritssylt! Bara en sån sak.

Vrålen från Ryfors var generösa lakritsbitar med fruktfyllning. Kombinationen citron och lakrits smakade bättre än hallon-lakrits. Ett förslag på smakkombination som jag tror skulle bli riktigt god är tranbär och lakrits. Tranbär har en skön syra som jag tycker skulle passa bra med denna lakritsvariant.

Lakritsfabriken i Ramlösa producerar Sveriges första ekologiska och glutenfria Premium Lakrits. Jag har länge varit nyfiken på deras produkter men inte kommit mig för att testa tidigare. Nu när jag haft chansen att prova kan jag konstatera att Lakritsfabriken gärna får öka saltgraden i Super Salty. Det skulle då även ge bättre skäl till namnet  🙂 En bit av Super Salty stillar lakritsbehovet för ett tag, däremot stillar det inte det där riktiga saltbehovet hos en lakritsoman.

Sylten var överraskande intressant och riktigt god. Doften var tydlig lakrits och jag tyckte smaken påminde lite om Katrinplommon. Sylten provades till gul lagrad ost (minns inte sorten) och med kex. Känns som att den skulle passa väldigt bra till mögelostar. Denna sylt ser jag fram emot att bjuda mina gäster på!

Bra att veta för dig som ansökt om plats som ambassadör för Lakritsfestivalen:

Alla som ansökt har fått svar via mail i fredags (23 mars) om man blivit utvald som ambassadör eller inte. Ni som inte blivit utvalda ambassadörer får ändå en fribiljett till Lakritsfestivalen som ni kan använda under valfri dag. Med biljetten går ni in genom VIP/pressentrén. Sen är det bara njuta av all lakrits 🙂 P.S Ni får också 10 % rabatt på allt ni handlar i butiken Choklad o lakrits!

2 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Agnieszka Blom
Agnieszka Blom
10 År sen

Vad är det för lakritsmarmelad som du har? Jag såg en liten burk på Coop idag, lakritsmarmelad med jordgubb, Blev lite nyfiken på den. Kram

Diana Flobecker
10 År sen

Åhh, jag är så avis, men som tur är har jag lakritssylten hemma redan 🙂 och lakritsmarmelad…kram

Inom - Mat och dryck