Lakritsfestivalens trerättersmeny 2016

Lakritsfestivalen presenterade alldeles nyligen sin kommande trerättersmeny som kommer att serveras under festivalhelgen den 23-24 april. Naturligtvis är alla rätterna smaksatta med lakrits i olika former. Festivalen kommer att äga rum på Annexet vid Globen, precis som förra året. Även i år är det Douglas Spiik, ‘Lakritskocken’, som har tagit fram de olika rätterna till festivalmenyn.

Douglas är en klassiskt skolad kock som sedan har specialiserat sig inom bland annat molekylär gastronomi. Han tog hem guld i Kock-VM i Luxemburg 2014 och förra året kunde man även se honom på Kanal 5 i Dessertmästarna. Tidigare har han bland annat arbetat på Råda Säteri. Idag jobbar han en del på Foodlab Stockholm där han håller matlagningskurser. Det var just i Foodlabs matstudio på Artillerigatan i Stockholm som hela menyn presenterades och tillagades av Douglas och Gunnar Frykfors.

Här kan du se de olika rätterna i menyn, dessa kan eventuellt komma att justeras en aning till Lakritsfestivalen.

IMG_6255

Förrätten är en halstrad lax med lakritsgranulat, lakritsrökt svartrot, rödbetsås, persiljesås, citrusgelé och havskräftsskum. Underbart god förrätt, tallrikarna slickades rena.

IMG_6266

Till varmrätt kommer det att serveras långlagad oxkind med potatisskum, rotfrukter, ölsky, Douglas lakritskrydda och lakritsglaze.

IMG_6281

Desserten rymmer en oväntad smakkombination bestående av bland annat choklad, silverlök och lakrits. På toppen ligger sockervadd som smälter då en citronsky hälls över. Se filmen nedan hur det går till.

Hela menyn kommer att serveras i restaurangen under festivalen och man kommer att kunna boka platser i förväg. Självaste desserten kommer man även som besökare ha möjlighet att lära sig att tillaga, under ledning av Douglas. Biljetterna till desserkursen kommer att släppas innan festivalen och preliminärt pris är hundra kronor per person. OBS! Det är alltså ett preliminärt pris som jag snappade upp på pressträffen då menyn presenterades, kan med andra ord komma att justeras. Något som däremot gäller är att man självklart kommer att få äta upp sin dessert efter att man tillagat den.

Lakritsfestivalen kommer att äga rum på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm.
Öppet: lör 23 april kl. 10-18, sön 24 april kl. 11-18.

Comments are closed.

Inom - Resor och upplevelser