Lakritspastiller med whisky

De här whiskypastillerna med lakritssmak provade jag för första gången igår. De har tydligen funnits på marknaden i elva månader och har redan fått 200 återförsäljare. Ändå har de lyckats undgå mig. Jag tyckte att idén med att ha whisky i pastiller lät spännande och innovativ. Jag älskar ju lakrits och gillar fin whisky.

Pastillerna finns i två smaker än så länge, Svensk Rök och Svensk Ek. Båda pastillerna har tydlig whiskysmak, men utan att någon alkohol finns kvar. Den försvinner helt i tillverkningsprocessen. Perfekt för en gravid person som är whiskysugen.

whiskypastiller med lakrits

Svensk Rök smakar verkligen rökigt, den var lite för smakintensiv för mig. Gillar man rökig whisky finns stor chans att man uppskattar denna smak. Svensk Ek passade mig helt perfekt. Den var betydligt mildare i whiskytonerna, väldigt behaglig och god. De här är inga pastiller man äter många av på en gång, utan man kan verkligen njuta av en länge. Bara att låta den smälta på tungan.

Företaget bakom pastillerna heter Brand of Gefle. Det bildades av fem tidigare Läkerolanställda i samma veva som Läkerol flyttade sin tillverkning från Gävle till Slovakien. Kul med ett nytt lokalt bolag som tillverkar lakritspastiller! Snart visar de upp sina premiumpastiller på Lakritsfestivalen för första gången (23-24 april), och i maj släpper de sin nya smak no. 3 under Mackmyradagarna.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck