Lakritspopcorn – en god överraskning

Nu är det lakritsfrossa hemma. Senaste godingen som vi provat är lakritspopcorn från Joe & Seph’s gourmet popcorn. Jag säger bara Wow – vilken oväntad smaköverraskning! Knapriga, karamelliserade popcorn med lakrits och en gnutta havssalt. Först smakar de salt, sedan sött och i slutet lakrits. Mmm. De poppar direkt in på listan över lakritsfavoriter. Jag funderar på att prova att göra egna. Annars finns de att köpa direkt hos Beriksson som jag tycker har många spännande produkter, både med och utan lakrits. Jag har provat en av deras lakritsmarmelader tidigare, och den var också helt fantastisk. 

Lakritspopcorn

Lakritspopcornen kommer i en tätt försluten förpackning. Enda nackdelen är att den är så liten så att popcornen snabbt tar slut. De är ganska söta, med en lakritssmak och toner av havssalt.

IMG_2419

På första bilden syns även Malacos senaste lakritssort Calabria ur serien Viva Lakrits. Av Malacos tre nya smaker föredrar jag den med havssalt. Lakritsen med chili tycker jag har för svag chilismak. Jag brukar annars kunna vara ganska känslig mot för stark mat.

IMG_2460

Vi laddar ordentligt inför Lakritsfestivalen i mars! Under en period framåt kommer vi att prova en mängd lakritsprodukter, både nya och gamla godingar. Håll utkik i bloggen efter fler spännande lakritsnyheter.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck