Lakritsprovning

Idag höll Tuija Räsänen, grundaren till Lakritsfestivalen, en Lakritsprovning på kontoret. Vi fick bland annat lära oss varför shots på Turkisk peppar är så gott och lättdrucket 😉 . Perfekt vardagsnöje. På tallriken fanns bland annat tre sorters pulver: Anispulver, rent lakritspulver och salmiakpulver. Salmiakpulvret fastnade inte på bild, men det är kritvitt och ser ut som finare strösocker. Salmiakpulver ska man ta det lugnt med om man har högt blodtryck. Lakrits har en förmåga att ta bort bittra smaktoner. När man provar lakrits i kombination med vin märker man en stor smakförändring på vinet. Vi tyckte att vinet blev betydligt mer lättdrucket efter lakrits. Det är alltså tack vare lakritsen i sig som den stickiga smaken försvinner och shots på turkisk peppar blir så goda.

20121120-163825.jpg

Så här ser Lakritsrot ut. Vi fick tugga på små små bitar lakritsrot. Man kunde känna lakritssmaken även om den var rätt svag.

20121120-193334.jpg

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck