Ångande god lunch från Findus

Vi befinner oss mitt i ett flyttkaos. Precis flyttat till en nyproducerad lägenhet, men köket ska ändå göras om, garderober monteras och hallen inredas. Det är kartonger och möbler precis överallt och särskilt där man inte vill se dessa placerade. Allt tar sådan tid att fixa, och det tycks inte bli mindre att göra även om man packar upp flera flyttkartonger. Man vill hinna så mycket som möjligt och ignorerar hungern en stund när den gör sig påmind. Samtidigt finns en längtan efter att få slå sig ner vid bordet och äta god mat.

I helgen testade vi Findus grönsaker och fisk ur den nya serien ”Ångande Goda”. Jag tycker att Findus alltid har väldigt bra frysta grönsaker, så jag hade rätt höga förväntningar på dessa nyheter.

Konceptet med ångade goda är att produkterna tillagas i en ångpåse som gör att näringsämnena stannar kvar i högre utsträckning än om man tillagar på annat sätt.

Ryggfiléer av torsk med en rejäl klick citron- och persiljesmör i påse. Torsken är MSC-certifierad och det finns två olika fiskrätter i konceptet.

Grönsaker i påse, i påsen. Ångande Goda grönsaker från Findus finns i sex olika grönsaksblandningar.

Fisken tog fyra minuter i mikro (går att tillaga även i ugn) och grönsakerna två minuter. Rena drömtillagningen för mig som har så mycket annat att göra just nu.

Grönsakerna blev perfekt krispiga och fina. Fisken blev verkligen saftig och smakrik. Jag stod redo att tillaga en sås till grönsakerna men konstaterade ganska snabbt att det inte behövdes då de var tillräckligt smakrika som det var. Smöret på fisken var dessutom generöst smaksatt och i riklig mängd. När smöret smälte hällde jag det över grönsakerna. Det smakade gott och fräscht av citron, smör och persilja.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck