Årets korv 2014 – rösta på din favoritsmak

Enligt tradition är det snart dags för Scan att utse årets korv. I år är det extra spännande då svenska folket får vara med och rösta fram vilken av de fyra korvsmakerna som kommer att vinna denna hedervärda titel. Från vecka 15 kommer den korv som vinner även att lanseras och säljas i butik. Årets korvar är alla stoppade i svintarm och smakmässigt inspirerade av Portugal, Indien, Peru och Nordamerika. Förra veckan fick jag möjlighet att provsmaka de fyra smakerna och jag gillade den indiska varianten bäst. Eftersom att korvarna inte finns ute i handeln hoppas jag att beskrivningarna nedan kan hjälpa dig att välja vilken korv som du skulle vilja lägga din röst på, så kanske det blir den sorten som vi får se i butikerna senare i vår.

Rösta på sin korvfavorit gör man genom att göra korvtestet. Alla som röstar kan också vara med och tävla om fyra köksassistenter med köttkvarn från Electrolux.

Korvbuffén förbereds i Scans provkök.

Peru, “La Canta Rana”: inspirerad av en klassisk peruansk ceviche. Smaker av lime, korianderblad och chili. Korven serverades  i tortillabröd med tomatillosalsa, rostad majs och ananassalsa.

Indien, “Langocha Kerala” – Korv med en kryddblandning av bland annat muskot, koriander spiskummin, peppar, chili och kanel. Även en gnutta anis och kardemumma. Det här var en härlig smaköverraskning, helt klart min favorit! Dessutom tyckte jag väldigt mycket om hur denna korv serverades – med Papadums och currysås i riktigt söta korgar. Såna måste jag skaffa och ha hemma.

Nordamerika, “Chaurice” – en korv inspirerad av det kreolska köket i amerikanska södern. Smakar morot, lagerblad, pepar, kryddpeppar och chili. Korven serverades i baguette med en Texas chili gjord på högrev. Smakmässigt – en chiliexplosion. Upplevelsen tillsammans med den heta chiligrytan var The Devil of all devils i chilivärlden. Gillar ni starka korvar så vet ni vilken ni ska rösta på.

Portugal, “Alheira” – smaker av rostad vitlök och flera chilisorter så som chipotle, jalapenho, ancho och cayennepeppar. 

Recept med vinnarkorven kommer när det avslöjats vilken av korvarna som kammar hem titeln Årets korv.

2 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Spot and Tell
Spot and Tell
8 År sen
Reply to  Kinna

Tack fina du. Ser redan fram emot nästa gång vi ses! Blir tisdag om inte innan dess 🙂

Kinna
8 År sen

Fina bilder du tar! Alltid så kul att du är med.

Inom - Mat och dryck