En titt inifrån Korvfestivalen 2014

Korvfestivalen är en sån där god och mysig tillställning där man kan gå och småäta alla sorters korvar och lyssna på liveband samtidigt. Festivalen är inne på sitt andra år och det känns som att det är en festival som kan bli hur stor som helst. I år går den av stapeln denna helg, den 29-30 mars, på Annexet i Stockholm. Jag besökte festivalen igår och kom hem med många välfyllda påsar.

IMG_4135

Korvfestivalsgeneralen Christina Möller klipper korvbandet och hälsar välkommen till årets Korvfestival.

IMG_4074Korvförpackningarna från Gudruns är så fina! Älskar mönstret och funderar på om det skulle göra sig bra som kökstapet. Korven Stockholmare är deras storsäljare och innehåller 86% kött.

IMG_4083
LissEllas ställde ut ett tjugotal senapssorter och jag passade på att smaka den senap som kammat hem silver i Senaps-VM. Det är en fyllig whiskysenap och den var verkligen god!

IMG_4095
Det roliga med korv är att det inte finns några begränsningar smakmässigt. Det kan bli hur gott som helst eller lite tokigt. På festivalen har man möjlighet att smaka alla sorters korvar och de som man gillar är det ofta festivalpriser på. Älskar känslan av att göra ett kap när man köper goda produkter gjorda av bra råvaror till bra priser. Det fanns så många goda korvar men jag orkade inte smaka alla. Det går snabbt att bli mätt på alla smakprover.

IMG_4109
Den här färskkorven föll jag verkligen för. Så smakrik men väldigt fet. Ni kan se på kniven på bilden under hur fet korven är. För mig är det en lyxig färskkorv som är perfekt att grilla eller steka och bjuda på som avsmakning i mindre bitar. Korven heter Salsiccia Toscana och säljs av Gourmetgruppen.

IMG_4111  IMG_4130

Smakade en väldigt god korv med rödvin från Sandströms kött. De hade också en lammkorv som var sanslöst god. Båda är färskkorvar och hade väldigt bra konsistens. Produkterna går att köpa online och man väljer om man vill hämta dem i butiken i Nacka, eller få varorna hemkörda (fungerar i Stockholm).

IMG_4137
Det här är ingen korv för mesar. Korven Djävulskt Hot gör verkligen skäl för sitt namn och jag undrar om det kanske är marknadens hetaste korv.  Jag är rätt känslig mot stark mat men vill ändå prova. Det var tur att utställaren hade ställt fram brödbitar vid sidan av korven. Det gick åt en och annan brödbit…

IMG_4142
Orto Novo fanns på plats och sålde sallader och kryddor. Jag passade på att köpa med en stor påse. Visste du att Orto Novo är Sveriges första klimatcertifierade producent av sallad och kryddor? Alla deras produkter är märkta med Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. De använder inget kemiskt växtskydd, utan kör istället med biologisk bekämpning. Det innebär att skadedjur bekämpas med exempelvis andra insekter.

IMG_4158
Jag var inbjuden till pressträffen och det bjöds så klart på korvar. Det mest intressanta på brickan tycker jag var blodkorven som hade friterats. Det gjorde att korvens sötma kom fram väldigt tydligt.

IMG_4187
Scan lanserar Råkorvar med enbart svenskt kött. Korvarna har en kötthalt på 95% och finns i tre smaker. De ska finnas i butik från vecka 15.

IMG_4193
Herman Rasmuson är mannen bakom massa roliga projekt. Bland annat har han gjort recepten i denna fantastiskt snygga korvbok från Taylors & Jones. Det är också Herman som ligger bakom Garlic Cone och Garlic Card.

IMG_4196

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck