Enkelt och snabbfixat småtugg med kycklingkorv

Det här är ett snabbfixat småtugg som passar fint till TV-kvällen eller ett prestigelöst kompishäng.
Kycklingkorv gör att det blir ett ganska ‘lätt’ snacks och det blir inte lika fett som köttkorv.

IMG_6559

Det blir en rätt färgglad tallrik, vilket gör det mycket roligare att ställa fram.

IMG_6548

I det här receptet använde jag kyckling-varmkorv (67% kycklingkött) från Lithells, men det går bra att välja vilken favoritkorv som helst.

IMG_6583

Tips: prova att grilla korvarna och salladen. Vill du förhöja grillsmaken ytterligare kan du göra den syrade löken med ett smaksatt salt exempelvis Hickory från Falksalt.

Hjärtsallad med kycklingkorv och syrad lök

2 personer

Ingredienser:
Några kycklingkorvar
2 st Hjärt-/gemsalladshuvuden
1 stor rödlök eller 2 små
1 citron
Flingsalt
Någon god sås med lite tryck i, exempelvis en BBQ-sås
Basilika att toppa med
Rotfruktschips och surdegsbröd som tillbehör

 

Gör så här:
Ta bort de yttersta bladen på salladen om de är skadade. Tvätta de övriga och låt torka.
Medan bladen torkar kan du göra den syrade löken. Börja med att skala löken och skiva den tunt. Använd gärna en mandolin för att få jämntjocka bitar. Lägg i en skål. Häll över 1-2 msk färskpressad citronsaft. All lök ska blandas så att citronsaften kommer åt, men det ska inte bli så mycket saft att det samlas massor i botten. Strö över flingsalt och blanda allt. Låt stå och dra cirka 30-40 minuter.
Lägg upp de torra salladsbladen på tallrik. Klicka på favoritsåsen på varje blad.
Stek eller grilla korven, skär i lagom stora bitar och lägg en korvbit per salladsblad.
Toppa med syrad lök och lite färsk basilika.

Servera med rotfruktschips och gott smörat surdegsbröd. Skär gärna brödet i mindre bitar så blir det enkelt att äta.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck