Fernando Di Lucas favoritrecept från sin barndoms Italien

Att olivolja är nyttigt har vi känt till länge. Nu visar ny forskning att det är de så kallade “polyfenolerna” som kan vara den enskilt viktigaste fördelen med att äta på medelhavsvis. I Fernando Di Lucas nya bok får man lära sig mer om de olika nyttigheterna ur Medelhavsköket. I boken varvas Fernandos matminnen med livsnjutning, hälsa, kemi, statistik – och självklart enkla och fantastiskt goda recept!

En del av rätterna ur boken har jag haft möjlighet att provsmaka, och jag kan konstatera att de är löjligt goda. Det bästa är att recepten verkar vara relativt lättlagade.

IMG_4981

Tillsammans med Fernando vid middagsbordet finns två professorer vid Karolinska Institutet: Mai-Lis Hellénius och Paolo Parini. Det är deras samtal om varför den goda medelhavsmaten är så bra för oss som man får följa i boken.

IMG_4980

Ett recept per uppslag och läckra bilder. Just detta recept på ugnsbakad aubergine med parmesan och mozzarella smakade jag och det var bland de godaste smårätterna som jag har ätit! Helt perfekta att bjuda på som enkel förrätt eller tilltugg, dessutom så enkla att göra!

IMG_4942

Så här såg de ut “live” med flera stycken på en plåt. De gick åt i ett nafs.

IMG_4927

Boken tar också upp matpyramiden för en hälsosam livsstil. Pedagogiskt och lätt att ta till sig. Ni som inte har bläddrat i boken ännu har en hel del spännande läsning framför er.

 

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Kinna
7 År sen

Åh, en sån bok vill jag ha. Jag har flera recept som är jättebra som kommer från deras recepthäften. Bl a en magisk tapenade. kram på dig och tack för bra rapportering!

Inom - Mat och dryck