Fixa påskbuffén dubbelt så snabbt

Snart är det påsk och det är åter dags för stora familjemiddagar. Hur fixar man maten dubbelt så snabbt, när mycket av den ska tillagas i ugn? Samsung bjöd in ett gäng matglada personer för att illustrera en lösning genom sina ugnar med smarta finesser. För att göra det praktiskt lät de gästerna tillaga maten själva, en hel påskbuffé. Matlagningen skedde under ledning av bloggduon Våra oköttsliga lustar.

IMG_1958

Snyggt dukat påskbord.

IMG_2054

Bloggduon Eveline och Amanda som ligger bakom bloggen Våra oköttsliga lustar stod även bakom alla recept denna kväll.

IMG_2166

Det blev en vegetarisk påskbuffé.

IMG_2062

Samsungs lösning är en så kallad dubbelugn, eller Dual cook, som man också kan säga. Det innebär att man kan tillaga två olika rätter samtidigt. Med hjälp av en mellanplatta kan man dela av ugnen i två delar. På så sätt kan man reglera temperaturen separat för den undre respektive nedre delen. Exempelvis kan du tillaga fisk i den övre delen medan du bakar i den undre. På displayen ser man alla inställningar tydligt.

IMG_2078
Huevos Rancherso åker in i övre delen av ugnen. Det här var en god och uppskattad rätt. Receptet finns i bloggen under Huevos Rancheros.

IMG_2119

Ångkokning är ännu en finess som Samsungs ugnar erbjuder. Utöver det kan man också använda varmluft och ångrengöring. Under kvällen ångkokade vi morötter i ugnen.

IMG_2134

De ångkokta morötterna blev otroligt goda och tog slut i ett nafs. Snart kommer  recepten i bloggen.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck