Grill & BBQ SM och City Gross Power meat 2013

Vill du följa med på pressmöte med grilltema i Kungsträdgården, Stockholm, den 11:e april? Maila i så fall mikael.lagerwall@bergendahls.se inkl. länk till din blogg om du är intresserad  av att få mer information och inbjudan. Hälsa från Spot and Tell! 🙂

Grillunch tillagad av Svenska Grillandslaget serveras från kl. 12.00. Massa spännande aktiviteter och nyheter står på schemat kl. 13.00-14.30. Under bilden kan du läsa mer om det planerade upplägget.

 

Delar av upplägget på pressmötet i Kungsträdgården “City Gross Power meat 2013”

– Ulrik Lindelöv, lagledare för Svenska Grillandslaget och med en bakgrund från bl a Sjömagasinet och 28+ om nya grilldetaljer/-metoder.

– Lisa Lemke, TV-kock, matjournalist och författare till den prisbelönta kokboken “Till grillat – såser, marinader och lite sött” om goda grilltillbehör.

– Maria Lundesjö Ahnström, agronomie doktor disputerad inom köttvetenskap och kvalitetschef på Löfsta kött, om hur förpackningar med modifierad atmosfär påverkar kött (inkl provsmakning av kött packat i modifierad atmosfär resp utan gas).
– Kent Nilsson, ordförande för Swedish Barbeque Association (f d Grillfrämjandet), om det första svenska mästerskapet i grillning (Grill & BBQ SM 2013) samt grill-VM (World Barbecue Championship 2013).
– Richard Tellström, måltidsforskare vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan känd från TV (Landet brunsås och Historieätarna) och nyligen belönad med silvermedalj av Gastronomiska akademien om köttgrillningens historiska perspektiv och dess länk in i samtidens trädgårdsgrillande inkl bl a grillningens utensilier, könsroller och genusperspektiv.
– Janne Boris Möller, kock, TV-personlighet och författare till klassikern “Koka soppa på fysik” om grillkemi, som t ex varför hög värme gör att köttbiten inte fastnar i gallret och om problemet med att få grillyta på omarinerad kyckling.
.
Därutöver bjuder vi på följande underlag för vinklar i kommande grillpubliceringar:
– City Gross och tio leverantörer presenterar säsongens grillnyheter och delar ut varuprover. Bland nyheterna märks t ex marinerad grillbacon, marinerad  lättrökt grillkarré, vildsvinsspett, grillcobra marinerad i mango/jalapeño, grillskinka resp kamben med smak av äpple och hickory, flintastek med ramslök, grillschnitzel, gourmetkotlett, färskkorvar (bratwurst, chorizo, salsiccia, roastwurst), beer can chicken, crème fraiche gourmet med ingefära och chili, grilloumi, halloumiburgare, bougiourd (klassisk grekisk snabbmat), grillsåser med nya smaker (flytande rökarom, het vinägersyrlig, rödvinsmarinad, tapasinspirerad het aioli), miljösmart engångsgrill, gasoldriven rökgrill och nästa generationen kolgrill (påminner om gasolgrill). Leverantörerna är Arla, Caj P/Hauggen-Gruppen, Dalsjöfors, Everfresh, Fontana, Korvbrödsbagaren, Kronfågel, Landmann, Sjöboden och Ugglarps.
– Köttkunskapsbanken, en ny webbaserad kunskapskälla om kött tänkt att underlätta för dig och gemene man.
– “City Gross Grilltrender 2013”, en helt ny skrift innehållande en färsk konsumentundersökning av SIFO med unika frågor om bl a status vid grillen, det manliga i att grilla, föredragen grillteknik, hur vanligt det är med pensling, LCHF, svenska preferenser och grillinspirationskällor. Skriften innehåller dessutom texter som kompletterar talarpresentationer, grillrecept och en sammanfattning av grillnyheterna från de på pressmötet medverkande leverantörerna.

 

3 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Nina
9 År sen

så skoj! ses där!

Johanna Salkert
9 År sen

Oh grillat är godast! 😀

Inom - Mat och dryck