Grilla Kyckling – fem saker att testa i sommar

Allt fler väljer att lägga vitt kött på grillen, och framförallt är det kvinnorna som gör det valet. I alla fall om man tittar i Kronfågels senaste grillundersökning. Att kyckling har blivit mer populärt är något som jag tycker även har märkts i butikerna. Det har kommit många fler goda kycklingalternativ och de senaste månaderna har det ökat i bland annat kycklingkorvhyllorna.

Här kommer fem tips till grillkvällarna med tema kyckling på grillen.

grillad_kycklinglarfile_syrlig_morotsallad_basilikadressing

1. Kycklinglårfilé är utan tvekan mina absoluta favoriter att lägga på grillen. Kronfågel har lanserat en riktigt god variant som heter BBQ Peppar Kycklinglårfilé. Fantastiskt god smak och ett oerhört saftigt kycklingkött. I vanliga fall, när jag inte ska grilla, väljer jag gärna just kyld kycklinglårfilé. Jag tycker att den delen på kycklingen är allra saftigast, mörast och har mest smak. Den här nyheten med mycket smak av peppar får det att riktigt vattnas i munnen långt innan bitarna är klara på grillen.

(Bilden ovan är lånad från Kronfågel).

IMG_7573

2. Kycklingkorv är något som det har kommit mycket mer av. Kronfågel har lanserat tre sorter: Klassisk, Chorizo (lika smal som den klassiska) och Milda Örter. Min favorit bland dessa är Milda Örter. Riktigt bra smak och lätt att äta. Den kommer att hamna på grillen många gånger i sommar. Chorizokorven var väldigt svag i smaken, jag förväntar mig mycket mer tryck och hetta i en korv med ett sånt namn. Alla korvar innehåller 72% kycklingkött.

BBQ Peppar Lårfilé Kronfågel och Kycklingkorv

Så här ser förpackningarna för BBQ Peppar Lårfilé och Kycklingkorv Klassisk ut. Kronfågels Kycklingkorv Milda Örter ligger i en likadan förpackning, men korvarna ser mer kryddade ut och det står också Milda Örter på förpackningen.

IMG_7568

3. BBQ Chili Minutfilé är faktiskt en favorit i repris från Kronfågel. Kycklingköttet är så tunt att det går snabbt att grilla. En glaze med smak av honung & chipotle medföljer i förpackningen, så bara det har man liksom avklarat redan innan man börjar grilla. Smidigt, enkelt och smaken blir väldigt god.

IMG_7582

4. Spatchcock chicken heter den här styckningsmetoden när man plattar ut en hel kyckling så mycket som möjligt. Det gör att grillningen blir lite jämnare och går snabbare. Bara att testa i sommar, det finns också en bra guide för Spatchcock chicken som man kan titta på. Sedan gäller det att kycklingen grillas på låg och indirekt värme för att få bästa resultat.

 

IMG_7611

5. Tillbehör! Grillad kyckling gör sig allra bäst med goda såser, sallader och andra tillbehör. Den här sparrissalladen med rostade tomater och ramslöksdressing är bara för god. Den toppas med lite knaperstekt kycklingbacon för att ge den där extra sältan i lagom dos. En helt fantastisk sallad och i bloggen finns receptet på Sparrissalladen.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck