Halv åtta hos Kinna Jonsson

I veckan var jag för första gången på besök hemma hos Kinna. Jag hade föreställt mig hur det skulle se ut, med fina vintage möbler i olika stilar. Hur saker återanvänds och tas till vara på. Efter en titt i köket kunde jag snabbt konstatera att skafferierna nästan svämmar över av fina råvaror och produkter. Inget halvfabrikat så långt ögat når och jag får en känsla av att den typen av genvägar sällan kommer in i Kinnas kök.

Till min stora glädje överraskar Kinna med att erbjuda sig att laga och bjuda på middag. Dessutom med något som jag själv lagar för sällan: stora vita limabönor.

20130302-142822.jpg

Kinna gör en bön- och köttsoppa med orientalisk kryddning. Som bas gör hon en Sofrito, en klassisk och mustig grönsaksbas. Till den skär hon lök, morot och selleri.
Kryddningen består av kanel, spiskummin och torkad koriander, samt lite köttbuljong.
Till detta tillsätter hon sedan hjortfärs och därefter de vita bönorna som kommer från Sevan.

 

Kinna lagar mat hemma i sitt kök.

20130302-140534.jpg

Till bords i matsalen med dukning som består av äldre porslin och fina silverbestick.

20130302-140659.jpg

En klassisk grönsaksbas med orientalisk kryddning, hjortfärs och vita limabönor. Smakar gott och genuint. Receptet på Kinnas soppa hittar ni här

20130302-140722.jpg

 

 

2 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
9 År sen

Det ser supergott ut!

kinna
9 År sen

Tack för jättefint inlägg. Skoj att få uppleva middagen en andra gång genom dina ögon!

Inom - Mat och dryck