IKEA Supper Club med Christine Ha

I veckan bjöd IKEA in till Supper Club där Christine Ha lagade och bjöd på mat. Det blev verkligen en rolig upplevelse med sköna människor och överraskningar. Till att börja med fick vi bara reda på en adress till ett bostadshus där vi skulle ses. Eventet till ära hade man nämligen lånat en privat lägenhet av en barnfamilj. Tanken var att skapa en genuin känsla av att man var hemma hos någon för att ha en trevlig kväll tillsammans med andra.

IMG_6764

Gästerna samlades i vardagsrummet och skålade med bubbel. Jag kunde inte undgå den läckra arbetshörnan i anslutning till rummet. Så skönt att kunna ha en egen pysselhörna med symaskin!

IMG_6784

Efter minglet blev vi guidade till köket där Christine hälsade på oss. Trots att Christine i princip är helt blind fick jag en känsla av att hon kunde se mig. Jag fick veta att hon ser ytterst lite. Så som man ser i en spegel när den helt immat igen efter att man har duschat.

IMG_6772

Köket hade IKEA byggt upp efter Christines önskemål och behov. Jag blev helt kär i matbordet som vi satt runt. Några av gästerna ville springa och köpa det direkt. I själva verket finns inte bordet klart att köpa. Det är ihopsatt av flera bänskivor och har ett hål i mitten. I hålet hade man satt en diskho som man fyllde med färska kryddor och blommor. Hur kul är inte det!

IMG_6805

Christine har tidigare vunnit i amerikanska Masterchef. Hon är också den första blinda kocken som någonsin har deltagit i det TV-programmet. Till kvällens Supper Club hade hon komponerat ihop en egen femrättersmeny. Vi blev bjudna på vietnamesisk mat med en liten twist av den amerikanska södern. Enkel och god mat hela kvällen igenom.

IMG_6800

Christine får lite assistans i köket för att klara av alla sysslor som kräver extra precision. Hon är väldigt flink med kniven och andra redskap. Det är så imponerande att se henne laga mat, hur hon lyckas tillreda allt från valet av råvaror till genomförande och uppläggning. Cristines favoritredskap i köket är knivar och hennes tre favoritingredienser är fisksås, vitlök och koriander.   

Som försnacks fick vi Cracklins. Små snacks som bestod av friterat grisskinn med cajunkryddor. Det var supergott!

IMG_6815

Därefter bjöds vi på en Grön papayasallad med krabbkött. Serverades med en stark vinägrett.

IMG_6824

Pork Belly Bao. Det är en ångad vetebulle (steamed bun) med fläsk. Riktigt mört och gott!

IMG_6856

Nudelsoppa med kyckling och svamp. Väldigt mild i smaken.

IMG_6858

Beignette till dessert. En slags munk eller friterad vetebulle. Till efterrätten fick vi också iskaffe med kondenserad mjölk och cikoria.

IMG_6868

Lite senare under kvällen plingade det på dörren. In kom Eric Gadd och undrade om han fick spela lite för oss. En väldigt trevlig överraskning som ingen hade något emot 😉

IMG_6879

Tack till Fredrik Nylén som tog bilden på mig och Christine. Hon är en så imponerande och härlig person. Glad, entusiastisk och får människor i sin omgivning att känna sig avslappnade.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck