Jung Kitchen och tankar kring framtidens mat

Jag var bjuden till Jung Kitchen för att ta del av spännande nyheter och trender inom mat. Ett genomgående tema var fina råvaror och mycket grönt. Jung presenterade kända profilers tankar om framtidens mat och det var verkligen superintressant att ta del av! Här kan ni läsa en del av tankarna:

20131019-074152.jpg

Både Mathias Dahlgren och Sally Voltaire tror att vi kommer att äta betydligt mer grönsaker och att fördjupad kunskap inom området kommer att bli allt viktigare. Mathias tror också att en större kunskap kommer att leda till att vi slänger mindre, eftersom att vi lär oss att använda hela råvaran. Oavsett om det är ett djur eller grönsak.

20131019-074333.jpg

Claes Bodén (f d partner Restaurang Tranan och grundare av Jung Relations PR) tror att kunskapen om hur man hanterar billiga råvaror kommer att öka och att vi kommer att se styckningsscheman för vitkål istället för kor. Det gröna kommer att få en mycket högre status och det kommer att bli mer hierarkiskt bland grönsakerna. Exempelvis blir en potatissort potatisarnas Rolls-Royce.

20131019-074216.jpg

Micael Dahlén (författare, professor vid Handelshögskolan i Stockholm) tror att vi kommer att äta olika sorters mat vid olika situationer. Mat som gör oss mer skärpta inför ett möte, pigga inför träning eller mer flörtiga inför en dejt. Vi kommer att få se många olika typer av växtförädling och konstgjort kött.

Sally Voltaire tror också att närheten till råvarorna blir viktigare. Vi kommer hellre att äta grönt från en gård i Sverige än eko-märkta grönsaker som färdats långt från andra länder i Europa. Vi kommer i högre utsträckning att laga mat efter säsong hemma och vi lär oss nya användningsområden för de råvaror som finns i Sverige.

Jag är ett stort fan av Systrarna Voltaires produkter och blev så himla glad att Jung Kitchen valt att servera just deras mat denna dag. Sedan den 24 maj finns Voltaires nya restaurang i PUB, men jag har ännu inte hunnit med att besöka den. Måste snart gå dit!

20131019-074358.jpg

Säsongens rotfrukter serveras i gigantiska fat.

20131019-123920.jpg

Rödbetsbiffar. Så goda!

20131019-123901.jpg

Alla naturliga och färskpressade juicer efter säsongens smaker. Underbara! Det fanns många olika varianter, bland annat med rödbetor eller morötter.

Som vanligt var Jung Kitchen en dag fylld med härliga provsmakningar, liveband, produkter och råvaror. Snart får ni se vilka produktnyheter som presenterades denna dag.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck