Koka vatten och hacka lök på 90 sekunder

Hur många lökar hinner du hacka på 90 sekunder? Hur många råa kycklingar hinner du bena ur och hur många nigiri hinner du göra på samma tid? Electrolux bjöd in till denna utmaning för ett tag sedan.

En och en halv minut är nämligen den tid som det tar att koka upp vatten i en kastrull på Electrolux spishäll. På samma tid skulle vi utföra de olika tävlingsuppgifterna, 90 sekunder per uppgift.

img_7396

Kocken Joakim Lundblad ledde tävlingen och visade oss hur man utförde de olika momenten på bästa och snabbaste sätt. Joakim finns med i Guinness bok om världsrekord – snabbast och snyggast nigiri-sushi. Han är dessutom medgrundare till restaurang Teppanyaki på Yasaragi Hasseludden.
img_7392

Jag klarade att hacka två lökar (kocken klarade tre).
Joakim skulle godkänna varje deltagares prestation allteftersom alla blev klara med de olika uppgifterna. Vissa personer hade väldigt bråttom när de hackade lök och fick inte godkänt. Därför valde jag att skära mina lökar mer noggrant – vilket tog lite längre tid per lök.

img_7380

På en och en halv minut fick jag loss båda benen och vingarna.

img_7390

Jag klarade att göra tre nigiri, rätt bra för att vara första gången. Jag var dock förvånad över hur svårt det var, det här är något som jag behöver träna lite mer på.

Den som fick bäst resultat i tävlingen vann fina priser, det blev inte jag denna gång.

Efter tävlingen åt vi en trevlig lunch bestående av både sushirullar och buljong med nudlar och kyckling.

img_7404 img_7411

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck