Korvish och Järpish – roliga nyheter från Scan

Scan har precis lanserat två nyheter: Korvish och Järpish. Namnen på produkterna känns väldigt passande och roliga. De nya produkterna är korvar och järpar som är fullproppade med svenska grönsaker och svenskt kött. De består av minst 45% grönsaker. Det känns helt rätt med framtidstänk på produkter som konsumeras ofta. Då behöver det inte alltid vara hundra procent kött. Vill man dessutom laga maten snabbt som till en snabb helglunch, så är proukterna verkligen att rekommendera. De var alla goda, och framförallt den ena sorten Järpish, den med lime & chili, var helt underbar. En ny favorit i kylen!

IMG_5072

Järparna är väldigt enkla att tillaga, bara att steka på medelvärme i fem minuter.

IMG_4232

Järpish innehåller 50% grönsaker och 45% svensk rapsgris. De finns i smakerna Rotfrukt och Lime och Chili. Den sistnämnda var fantastiskt god, rekommenderas verkligen.

IMG_4233

Korvish finns i tre varianter: Örter, Anchochili och Svartpeppar. Alla korvarna innehåller 45% grönsaker och kött från svensk Rapsgris från Scans gårdar.

IMG_4352

Jag gillar att servera korv med bröd på en grönsaksbädd, känns lite snyggare än att bara lägga den rakt upp och ner på tallriken och ha salladen vid sidan av. En god och snabbfixad helglunch. I ett annat blogginlägg kommer snart ett recept på roliga tillbehör till Korvish Anchochili. Håll utkik!

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck