Matbloggsträffen på Mitt Kök

Fantastiska gänget bakom Matbloggspriset ordnade en matbloggsträff under Mitt Kök-mässan. Träffen var fylld med spännande teman och duktiga talare. Vi fick lära oss grunderna inom matfotografering av Michael Krantz från matsajten Kokaihop. Nils von Heijne från den digitala byrån Pronto berättade om hur de ser på sitt arbete med bloggare. Under träffen hölls även en debatt om bloggande, innehåll och etik. Det spännande ämnet, om hur man tar sin blogg till business, pratade Lisa Lönner Pulkkinen om. Lisa driver bloggen Husmorlisa och har sedan starten haft siktet på att laga mat från grunden, utan tillsatser och starta en egen verksamhet kring detta.

Lisa bjöd på lokala ostar från Ostmakeriet och egengjord marmelad av gröna tomater och vanilj.

Lisas syltkakor var såå goda! Värda många omvägar.

På Lisas gård växer frukt och grönt som används till matlagningen. Mer lokalt kan det inte bli! Vackra egenodlade tomater gjorde succé på matbloggsträffen, så fina! Jag tycker att det är så häftigt att Lisa har startat en restaurang i sitt hus. Det krävdes en del ombyggnationer, anpassningar och tillstånd innan det blev verklighet. Men nu är tydligen alla julbordssittningar fullbokade, och jag är inte förvånad.

I panelen under bloggdebatten satt Maria Strömberg som driver bloggen m.ade b.y m.ary, Ylva Vitorovic och Lisa Lönner Pulkkinen.

Michael Krantz berättar om tankar och teknik kring ljussättning. Man kommer långt med hjälp av vanliga vita A4-papper eller aluminiumfolie som vänds mot objektet som ska fotas……och ännu längre kommer man med matchande rekvisita. Det är bara att testa och öva.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck