Matinspiration hos Jung

Jung Kitchen bjöd för ett tag sedan på väldigt mycket inspiration och nyheter. Jag har tidigare bloggat om de intressanta tankarna om framtidens mat som kända profiler har delat med sig av. Du kan läsa det blogginlägget här. Det är alltid roligt med en uppdatering på vad som händer inom mat- och dryckesbranschen. Det fanns en hel del spännande produktnyheter att smaka.

Axa har lanserat en nyckelhålsmärkt müsli med mindre socker. Just nu kan man dessutom passa på att få sin frukost analyserad av AXAs dietist Jennie Johansson. Lägg upp en bild på din frukost på Instagram och tagga med #frågadietisten så kommer du att få lite kostråd. Kul!

20131019-074101.jpg

 

GoGreen har två goda nyheter i sitt sortiment: Mandeldryck och Hasselnöts- och risdryck. Hasslenötsdrycken smakar som flytande nougatcreme. Dryckerna innehåller varken laktos eller gluten.

20131019-074238.jpg

20131019-074251.jpg
Dryckerna smakar väldigt gott som det är. Jag tänkte prova mixa mandeldrycken med olika frukter i en smoothie.

ICA har lanserat en vit tonfisk som är MSC-märkt och grönmärkt enligt WWFs Fiskguide. Det innebär att fisken garanterat fångats med godkända metoder i välmående fiskbestånd. Tycker man om fisk kan man äta denna variant med gott samvete.

20131019-074303.jpg

20131019-074315.jpg

Lambi har utökat sitt sortiment med ett hushållspapper för oss som älskar matlagning. “Lambi Gourmet” heter det nya pappret och är certifierat för råvaruhantering och matlagning. Det innebär att pappret är Food Safe-märkt och säkert att använda när man exempelvis tillagar bacon eller rotfruktschips. Lambi bjöd själva på fantastiskt goda rotfruktschips som jag måste göra hemma sen. Vi fick med oss recept, så det kommer här i bloggen lite senare 🙂

 

Indiska visade upp sin riktigt fina höstdukning. Jag har tidigare skrivit om de olika detaljerna i det nya sortimentet Lotus Crackle. Du hittar ännu fler bilder och priser i det här blogginlägget.

20131019-074453.jpg

 

 

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck