Matkasse från MatHem – med recept av Tommy Myllymäki

Att köpa mat online är ett fenomen som blir allt populärare. Bara MatHem har haft en tillväxt från ca 20 miljoner kr i omsättning 2010 till närmare 250 miljoner kr under 2013. Det säger ganska mycket om hur mycket branschen för mathandel på nätet växer.

Matkassar har jag inte provat tidigare. Men häromveckan fick jag möjlighet att träffa MatHem och prova Matkassen som planeras av Tasteline och levereras av MatHem i vecka 8. Jag var mest fascinerad över att flera av rätterna inte bara var goda, utan kändes så genomtänkta. Ingen mat som jag på eget initiativ hade lagat till vardags, för jag känner sällan att jag har den tiden att planera så varierande middagar mitt i veckan. Matkassar är därför ett koncept som jag kan se att jag inom kort kommer att börja med.

Här är rätterna som är aktuella för Matkassen i vecka 8 och som vi fick smaka. Visst ser det gott ut?

Kycklingbollar i kokossås

Machésallad och asiatiska kycklingbollar i kokossås.

MatHem samarbetar nu med en rad duktiga kockar som under några veckor får gästspela med sina recept i Matkassen. I vecka 8 är det Tommy Myllymäkis sista vecka. På den veckomenyn finns Tommys ”lördagschili” – den var sagolikt god och jag hade kunnat äta hur mycket som helst. Jag har fått receptet, du hittar det under godaste chiligrytan – den vill du inte missa!

Korvgryta

Korv- och paprikagryta med ris och ärtiga bönor.

Mari Bergman

MatHems och Tastelines trevliga kock Mari Bergman tar fram menyerna till matkassarna och provlagar allting.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck