Mikaela Hedenskog blir ny kock hos Gastrofy

Mikaela Hedenskog som blev finalist i Sveriges Mästerkockock 2016 har precis startat sitt uppdrag som kock hos Gastrofy. Gastrofy är en inspirationsmathandel online som du kan läsa mer om lite längre ner.

För att testa Mikaelas recept bjöds jag och sambon in till en cookalong på Urban Deli i Stockholm. Kvällen var väldigt trevlig och maten blev riktigt god. Men mest av allt slog det mig att recepten var så lätta att följa och att resultatet blev så bra. Det är den bästa formen av matlagning tycker jag, när det är enkelt att tillaga och maten smakar fantastiskt.

IMG_2234

Mikaela guidade oss under cookalongen och hjälpte till med en del moment. Temat för kvällen var spanska tapas. Det var en bra variation på rätterna, soppa, friterat, lite kött och mycket vegetariskt och så några desserter. Nedan är fyra av de rätter som vi lagade under eventet.

IMG_2303

Vegetariska croquetas som serverades med saffransaioli. Vi gjorde croquetas i två varianter, en med gluten och en utan. De blev så goda!

IMG_2319

Ajo Blanco, en vit gazpaccho.

IMG_2367

Panerad och friterad manchego blev underbart god tillsammans med Mikaelas egengjorda tomatmarmelad.

IMG_2351

Till dessert blev det bland annat churros med en Dulce-de-leche-citronsås. Otroligt gott!

IMG_2220

Efter cookalongen har jag hunnit med att laga en underbart krämig vegetarisk paella med recept av Mikaela Hedenskog. Så lätt att laga och så god! Hos Gastrofy kan ni även se fler av Mikaela Hedenskogs recept. Jag kommer att laga fler av dessa framöver, de är verkligen grymt bra!

Om Gastrofy:
Gastrofy är tjänst där man beställer mat hem på nätet. Till skillnad mot andra matkassar funkar det så att man själv plockar ihop sin leverans baserat på valfria recept, dieter och antal personer som ska äta under en vecka. Recepten finns på Gastrofys sida, där kan man även följa olika kockars recept. Sen är det bara att klicka hem maten och vill man ändra något i beställningen är det också lätt gjort.

Man prenumererar på leveranser varje eller varannan vecka och det är helt utan bindningstid. Allt kostar lika mycket som hos deras partner Cooponline.se.

I samband med att Gastrofy lanserar Mikaela Hedenskog som kock erbjuder de också en prova-på-rabatt på 200 kr. Ange bara “Mikaelahedenskog” som rabattkod i kassan på Gastrofy så får du rabatt på ditt första köp.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck