Mitt Kök – inspirationsmässa

Årets mässa bjöd på en hel del provsmakning av nya lokala produkter och andra spännande smaker. Det ger mycket inspiration och köpglädje när det finns så mycket goda nyheter och klassiker på samma gång (det märktes på antalet kassar som jag hade med därifrån).

Riktigt goda ostron, “Gillardeau” au naturel – utan citron eller annat på.

20121110-155741.jpg

Lokala produkter från Öland, så som gelé av honungspäron och ingefära.

20121110-155835.jpg

Handgjorda praliner från Gato Negro och fudge med Chilismak från Annie D:s Scottish Confectionary.

20121110-160139.jpg

Olivoljan Novello från Zeta, gjord från årets första skörd. Fernando från Zeta berättar att det har varit torrare på Sicilien i år, vilket gjort att oljan fått en aning tunnare konsistens och lite mildare smak. Första skörden är mest smakrik och oliverna innehåller mycket antioxidanter. Oljan blir också väldigt grön och har en syra under 25%.

20121110-160637.jpg

Ett roligt inslag i år är möjligheten att laga mat med Rent a Chef. För en hundring får man tillsammans med en kock laga god mat i team. Det tar 30 minuter och självklart får man även äta det man tillagat: Sashimi på Salmalax, ostron med äppelkaviar, fänkålscrudité och palsternackscreme. I mitt lag hade jag med Madeleine från Landleys kök och Kari från Spisat.

20121110-161514.jpg

Gott snacks, istället för ölkorv. Köttchips av fläskfilé eller nöt.

20121110-161635.jpg

Comments are closed.

Inom - Resor och upplevelser