Nytt koncept hos Rent a chef

Dinner Club är ett nytt och roligt matlagningskoncept från Rent a chef. Idén bygger på att matlagare samlas och tillsammans lagar flera alternativ på söndagsmiddagar från grunden. En av rätterna äter man sedan gemensamt efter allt kockande – med gott vin till så klart. De andra rätterna får man ta med sig hem i egna matlådor.

Långbord med kvällens ingredienser. Plus fördrink.

20130311-082918.jpg

Kvällens kockar presenterar menyn och delar med sig av recepten. Kockarna: Alexander Höghammar och David Holzmann.

20130311-082935.jpg

20130311-083133.jpg

 

En av rätterna ska bli rödtunga med backtimjan och vitvinssås. Fiskrenset kokar vi buljong på. Backtimjan är tydligen lätt att odla själv, så det får bli ett försök nu till våren.

20130311-083111.jpg

Här läggs backtimjan på, innan fisken stoppas in i ugnen.

20130311-082947.jpg

Rotfrukter i ugn är alltid så otroligt snyggt. Fast de är som snyggast innan de hamnar i ugnen.

20130311-083047.jpg

 

Till middag åt vi fransk/spansk kycklinggryta med det godaste potatismoset: 7 kg potatis, 1,5 liter gammeldags mjölk och 1 kilo smör. Så här mycket fett som det var i moset brukar jag inte unna mig hemma 😉

20130311-083200.jpg

 

Från Dinner Club får man med sig matlådor med alla de rätter som lagats under kvällen. Tanken är att lådorna ska räcka till hela kommande arbetsveckans luncher.

20130311-083224.jpg

4 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
9 År sen

Toppenide ju!

Liw
Liw
9 År sen

Vilken kanon bra och rolig idé. Finns det på andra orter än Stockholm?

Diana Flobecker
9 År sen

Vilken bra ide kram Diana

Inom - Mat och dryck