Pressfrukosten – Årets Kock 30 år

Enligt tradition presenterades Arlas nya smaksatta Crème Fraîche under pressfrukosten. Årets variant är framtagen av Klas Lindberg och innehåller färsk syltad ingefära och chili.

20130210-160157.jpg

Under frukosten fick vi ta del av spännande fakta. Något som berörde mig var ett exempel på hur många grisar som går åt under en bankett med 1200 personer. Ska alla gästerna få fläskytterfilé serverat så går det åt 24 grisar. Tar man vara på hela grisen och serverar olika delar till gästerna går det bara åt 3 grisar…

20130208-083657.jpg

 

Oväntad och rolig statistik på banankonsumtionen i Sverige fram till 2008. Något hände i mitten på 80-talet då konsumtionen låg på 10 kg och inom fem år hade ökat till cirka 20 kg (hushållskonsumtion, per capita).

20130210-144935.jpg

 

Här kan vi se hur konsumtionen av kockböcker sett ut över tid. I slutet dippar kurvan. Fråga är om vi börjar föredra att leta efter recept på nätet, än att leta i böcker? Hur letar du själv efter recept?

20130210-145117.jpg

 

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck