Tre roliga kycklingprodukter att bjuda barnen på

Vardag eller fest. Oavsett tillfälle så passar kyckling bra att servera. I butikerna kan man hitta kyckling i alla möjliga former och smaksättningar. Vissa av produkterna kan gå hem lite extra hos barn. Här kommer tre tips på lite roliga kycklingprodukter att bjuda barn på (och även vuxna om tillbehören är rätt).img_8357

1. Kycklingpinnar

Fiskpinnarna har fått konkurrens. Kycklingpinnar kan kännas väldigt festligt om man serverar dem på ett roligt sätt. Du kan variera genom att exempelvis servera kycklingpinnarna i strut, på glasspinnar, i wrap eller till mos på tallrik. Jag serverar gärna i strut med sötpotatispommes eller med rotfruktschips. Väldigt gott och väldigt festligt.

Kycklingpinnarna från Kronfågel är gjorda på svensk gårdskyckling (innehåller 52% kycklingbröstfilé) och är sprödpanerade. De blir härligt krispiga om man steker dem otinade på lite högre värme i cirka 4-5 minuter på varje sida.

img_8349

Koriander passar finfint till sötpotatispommes.

3182_kycklingpinnar

Förpackningen med kycklingpinnar hittar du i frysdisken i din livsmedelsbutik.

Psst! Just nu kan du vinna presentkort på Kycklingpinnar på Spot and Tells Instagramkonto. För att vinna ska man gissa antalet rotfruktschips i en strut, kika här. Samtidigt håller Kronfågel en tävling, ‘Kalasjakten‘, på sin sajt som pågår året (2016) ut. En gång i månaden kan man vinna ett helt kalaskit till ett värde av 3000 kr. Man ska leta efter några ord på deras sajt och sedan skriva en motivering för att ha chans att vinna.

img_7606

2. Kycklingprinskorv

Bland Kronfågels senaste tillskott hittar man olika kycklingkorvar. Däribland Kycklingprinskorv. Det är riktigt goda små rackare som dessutom är lätta att äta. Korven är stoppad i naturlig fårtarm som är väldigt mjuk (behaglig) att tugga igenom. Inga tjocka skinn här inte. Det kanske rentav är dags att byta ut de klassiska prinskorvarna på julen till denna kycklingvariant i år?

Fettmängd: 17 gram (per 100 gram). Kycklingkött 72%.

img_7641

Förpackningen med Kycklingprinskorv hittar du i kylen i mataffärerna.

img_7596

3. KycklingMiddagskorv

KycklingMiddagskorven är som en variant av falukorv, fast gjord på kyckling. Konsistensen är behaglig, varken gummiaktig eller småslemmig som jag kan uppleva att en del falukorvar är. Smaken är väldigt mild.

Piffa gärna till det hela genom att servera goda och spännande tillbehör till korven.

img_7601

Till de vuxna kan man med fördel servera samma korv med ett riktigt gott tillbehör: äppelmos med färskriven pepparrot. Otroligt gott! Det blir rejält med klös i moset och smakerna gifter sig riktigt bra. Till korven är det en riktig hit! Det är bara att riva lite färsk pepparrott och röra ner i äppelmoset.

img_7642

Så här ser förpackningen med KycklingMiddagskorv ut.

Korven har en fettmängd på 16 gram (per 100 gram). Andelen kycklingkött är 72%.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck