Så väljer du rätt matkasse till familjen

Inlägg i samarbete med Hitta Matkassen

Det har blivit en djungel av matkassar och det krävs en hel del googling för att hitta det som känns rätt. Vi började med matkasse hemma för några år sedan och har bytt leverantör några gånger efter det. Jag hade gärna börjat med matkasse till familjen tidigare än så, men det som höll oss tillbaka var alla val som fanns. Det kändes då jobbigt att ta ett beslut. Vad jag saknade var en sajt som samlade upp info och jämförde matkassarna på ett bra sätt. Idag finns hittamatkassen.se som gör just detta.

Så väljer du rätt matkasse till familjen

Tack vare Hitta Matkassen var det enkelt för oss att bestämma oss för vilken kasse som vi ville testa som alternativ till de två matkassar vi har i dagsläget. Under jämna veckor lagar vi Middagsfrids originalkasse och ojämna veckor blir det Linas Flexitariankasse. Det har funkat toppen för oss, men ibland vill vi gärna testa någon annan matkasse som ombyte.

En sak som vi uppskattar väldigt mycket hos Hitta Matkassen är att kunna läsa besökarnas kommentarer till de olika matkassarna. I Hitta Matkassens sökfunktion ser du även snabbt vilka leverantörer som kör ut till ditt område. Du kan också välja typ av kost och om det ska vara snabblagat eller för ett litet hushåll.

 

Att tänka på när du väljer matkasse till familjen

1. Hur många ska ni laga till?

2. Vad får varje portion max kosta?

3. Har någon av er specialkost hemma?

4. Vill/hinner ni anpassa “vuxenmaten” till barn i hushållet?

5. Vill ni laga det mesta från grunden eller ha en smidig genvägskasse?

6. Leveransdag, ofta är valet söndag eller måndag beroende på leverantör.

7. Matkassarna har ofta prova-på-erbjudande. Passa på att testa då.

 

En annan bra sak att komma ihåg är att lämna ett meddelande vid beställning av matkasse. Särskilt om ni har portkod eller barn som nattas mellan 18-22 då leveransen oftast kommer.

Titta även igenom alla varor när ni fått dem. Att allt finns med och att allt ser fint och fräscht ut. De matkassebolag som vi använt oss av har alltid varit snabba på att svara på mail och kompensera om något har blivit fel vid leveransen.

Comments are closed.