Bekväma och nyttiga mellanmål med frukt & havre

Vi har sett många barn mumsa i sig en klämmis till mellis. Nu har Semper lanserat en motsvarighet för vuxna. Nyheterna Fruit & Oat Smoothie är gjorda på ren havre, frukt och acerolabär, vilket gör dem lite krämigare och tjockare än en vanlig dryckessmoothie.

Jag fick testa alla tre smakerna och tänkte att jag skulle provklämma en smoothie vid ett tillfälle då hungern kan slå till lite akut. Sådana stunder kan komma helt utan förvarning nu när jag är gravid.

IMG_1297

En pouch med mango- och passionsfruktsmoothie fick följa med till en föreläsning som Elaine Eksvärd skulle hålla. Först tänkte jag på hur det skulle kunna uppfattas, som om jag hade snott något barns mellis? Men äsch, en gravid kvinna har lite extra behov.

Föreläsningen skulle vara mellan kl. 18-20, den tid då jag vanligtvis äter en rejäl middag. Där satt jag på Oscarsteatern, lyssnade på Elaine och tryckte i mig en mango-havre-smoothie. Det var riktigt smidigt. Till det tuggade jag i mig två av Sempers nya bars. En gjord på fullkornshavre och en på nötter. Elaine var toppenbra och jag stod mig länge på kvällsmellisen. Tog inte en macka förrän vid tio på kvällen. Dessutom var det super att jag kunde äta produkterna med tanke på att jag är allergisk mot råa stenfrukter. Inget som kliade och jag är så glad för att jag fått nya mellisalternativ nu.

IMG_1313

Produkterna innehåller inget tillsatt socker, inga konserveringsmedel, artificiella smaker eller färgämnen. De är dessutom både gluten- och laktosfria. Nyttig mellis och ett smidigt sätt att hämta energi på.

Fruit & Oat Smoothies finns i tre varianter:
Hallon, päron och aronia.
Mango & passionsfrukt.
Blåbär, äpple och mynta.

IMG_1318

De nya barsen finns som fyra varianter. Två är Soft Oat Bar, de är gjorda på fullkornshavre, russin och äppeljuice. Finns i smakerna Kakao samt Apelsin.
De två andra barsen heter Fruit & Nut Bar och innehåller massor av cashewnötter och dadlar. Finns i två smaker: Passionsfrukt samt Björnbär.

Perfekt hälsosam mellis on-the-go och som lätt får plats i väskan eller jackfickan.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck