Nu kan du Bre olivolja direkt på smörgåsen – enkelt och nyttigt

Att doppa bröd i olivolja är ingen nyhet. Att däremot lyckas bre olivolja på mackan är en konst i sig. Det handlar om att kunna få olivolja i en fast och bredbar form. Inte det lättaste om man vill ha en nyttig produkt utan några tillsatser.

Det tog Fernando Di Luca 18 år från idé till lansering att hitta den optimala formeln och tillverkningsmetoden. Men nu står äntligen produktnyheten BreOliv på bordet och njuts till morgonkaffet.

nyttigt pålägg BreOliv mackor med olivolja och grönsakerBreOliv och sheanötter Bre olivolja på mackan

Den nya produkten heter kort och gott BreOliv och består till 72% av olivolja. Resten är naturliga ingredienser som sheafett (18%), vatten (8,8%) och salt (1,2%).

Hade man använt sig av palmolja eller andra tillsatser hade en färdig produkt kunnat vara klar betydligt tidigare. Istället valde Fernando att fortsätta experimentera och hittade till slut sheafrukten som ser ut som en liten mangofrukt och växer i Afrika. Sheanöten innehåller ett fett som har en fast form i rumstemperatur. Det är tack vare sheanötsfettet som BreOliv får en mjuk och bredbar konsistens direkt från kylskåpet. Nötallergiker kan dessutom äta Breoliv då sheanöten inte tillhör den kategori nötter som orsakar allergiska reaktioner.

 

Hur smakar BreOliv på mackan

BreOliv smakar verkligen olivolja. Det är gott med några skivor tomat, rädisor, avokado och lite salt och chiliflakes på, som exempel. Produkten tillverkas till största delen av extra jungfruolivolja som är naturligt rik på enkelomättat fett och E-vitamin.

 

BreOliv finns i butik, på Ica, Coop, Hemköp och Citygross. Priset är ca 45 kr för en ask på 200 g.

Mer om BreOliv och Zeta kan du läsa om här.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck