En ny slags Falkukorv med grönsaker – Faluish

Scan har nyligen utökat sitt ish-sortient med både en Pastejish och en Faluish. Ish-sortiementet är ett koncept med produkter som består till hälften av kött och till hälften av grönsaker. Faluish är alltså en slags Falukorv med grönsaker.

De här Ish-produkterna verkar få många att reagera väldigt olika. Vissa personer gillar inte alls dem och ser ingen mening med “Ish-isarna”. Jag har sett kommentarer som “ska man ändå äta kött kan man välja bra kött och mer sällan”. Medan andra tycker om de här nyheterna. Jag hör till den andra gruppen.

Jag har tidigare testat korvish och järpish och blev överförtjust i just järpisharna! Läs mer om dem i bloggen här.

Falukorv med grönsaker

Jag gillar konceptet att blanda både kött och grönsaker. Det tillför en helt annan smak och jag tycker att Scan har lyckats bra med sin Faluish. Jag har gjort lite olika varianter av korvstroganoff med Faluish och tycker att det har blivit väldigt gott varje gång. Ett recept som jag utgick ifrån var Catarina Königs Hawaiian Korvstroganoffish. Det blev riktigt gott! Receptet hittar du i bloggen – Korvstroganoff med ananas.

Falukorv med grönsaker i

Innehåll och pris

Scan Faluish innehåller Svensk Rapsgris och 47% svenska grönsaker. Bland grönsakerna finns morot, kålrot, potatis och lök. Faluish är helt allergenfri. Rekommenderat pris är 27,90 kr.

Du kan läsa mer om Faluish på Scans sida.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck