Fazer lanserar glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd från Fazer kommer upp i butikshyllorna redan i nästa vecka. Det är Fazers första glutenfria bröd, som också är ett sätt att visa att man följer med i den glutenfria trenden som råder.

Fazer utökar även sitt sortiment med bröd som innehåller hela kärnor samt fler proteiner, vitaminer och mineraler.

img_7298

Jag smakade bröden under en pressfrukost igår morse och blev allra mest överraskad över Fazers nya Chiabröd. Det är ett mörkt fullkornsbröd med chiafrön. Påminner helt klart om danskt rågbröd. Supergott!

img_7326

img_7316

Det glutenfria brödet ‘Frökraft’ smakar gott – inte torrt och tråkigt som jag tycker att många glutenfria bröd kan smaka. Brödet utan gluten kommer att hittas i den ordinarie brödhyllan i butik, från vecka 38.

img_7332

Frukosten gästades också av dietisten Kajsa Asp som berättade om bland annat bröd ur ett hälsoperspektiv. Kajsa berättade att cirka 15% av konsumenterna väljer att handla glutenfritt, även fast långt ifrån alla dessa personer är allergiska mot gluten. Hon berättade även att surdegsbröd är mer lättsmält för kroppen än vad ett vitt fluffigt bröd är. Helst ska man välja ett surdegsbröd på fullkorn. Kajsa har gett ut en bok som heter ‘Hjärna, Hjärta, Mage‘. I boken berättar Kajsa om komplicerade samband mellan kost, träning, stress, tarmen och hjärnan.

img_7302

Aktuella brödnyheter från Fazer:

Fazer frökraft: NYHET! Glutenfritt bröd på surdeg av rismjöl, solrosfrön och linfrön. Smakar nötigt, rikt på vitamin E.

Fazer Chiabröd: NYHET! Mörkt fullkornsbröd med chiafrön.

Fazer Aktiv flerkorn: (uppgradering av befintlig variant). Proteinrikt och mjukt portionsbröd. Gjort på surdeg, linfrön, råg.

Fazer Harmoni: (uppgradering av befintlig variant). Ett fiberrikt bröd med lantbrödskaraktär. Innehåller linfrö och fullkorn av vete och råg.

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Magda Hansson
Magda Hansson
4 År sen

Hej jag undrar varför man inte kan hitta det glutenfria brödet längre. Jag är glutenintolerant och tycker det är svårt att hitta bröd. Men det där brödet var jättebra. Har dock inte sett brödet på jätte länge.

Inom - Mat och dryck