Fem roliga matnyheter – sött, syrligt och snabblagat

Några av de senaste ätbara nyheterna sträcker sig från sött till syrligt och även veganskt. Jag provade en hel del nyheter på ‘Matprat’, en dag då flera företag visar upp sina nya produkter för bloggare och journalister. Det är nyheter både inom mat, dryck och snacks.

Här kommer fem roliga nyheter som nu går att hitta i butikerna, eller som kommer att lanseras ganska snart.

img_7475

1. Superstor Ferrero Rocher

Lagom till jul kommer dessa läckert stora Ferrero Rocher att finnas att köpa i butikerna. I den stora kulan finns två små – eller rättare sagt den klassiska storleken på Ferrero Rocher. Ett härligt Kinderägg för vuxna.

img_7491

2. Vegorätt – ekologiska och lättfixade biffar, bollar och burgare

Risenta har tagit fram ekologiska vegoblandningar som består av bön- och gryn och som formas till kikärtsbollar, quinoaburgare och kikärtsbiffar. Blandningen är en perfekt laddning med protein för de som inte vill äta kött. Produkterna består av blandningar gjorda på kikärtsmjöl eller quinoa. Man tillsätter bara vatten för att kunna forma blandningen till bollar eller biffar. Därefter är det bara att steka, grilla eller tillaga i ugnen.

Produkterna är gjorda av enbart naturliga råvaror och finns i fyra varianter:
Kikärtsbollar, quinoaburgare, kikärtsbiffar med mandel och hasselnöt samt Sjögräs- och kikärtsbiffar.
Blandningarna är fria från spannmål som innehåller gluten och är helt veganska.

Vegorätt finns i butik från och med vecka 42 i hyllan för färdiga måltider och mixer. Rekommenderat pris per förpackning är 39,90 kr

img_7504

3. Syrad grädde

Arla har precis lanserat en grädde som tillför syra till bakning och matlagning.
Produkten är en grädde som syrats med mjölkbakterier för att få en lätt syrlig smak.

Jag testade grädden i både mat och dessert och gillade verkligen den syrliga smaken, det kändes som ett litet lyft smakmässigt.
Arla har tagit fram denna grädde tillsammans med professionella kockar och konditorer.

Grädden finns i två fetthalter: 15% respektive 30%. Den fetare kostar ca 15 kr och den magrare ca 13,50 kr.

img_7687

4. Rosta själv Granola – Risenta

Ännu en nyhet från Risenta är denna halvfärdiga granolablandning. Du behöver bara tillsätta fem ingredienser: Vatten, kokosolja, kardemumma, honung och salt. Sedan är det bara att rosta blandningen i 30 minuter i ugnen.

Denna blandning med cashewnötter och pistagenötter gillade jag. Det var även enkelt att rosta.

En förpackning rymmer 375 gram och har ett rekommenderat pris på 44,90 kr. Jag tycker att det är ganska dyrt för denna produkt. Men vill man ta en medelväg och rosta sin granola men inte göra den från scratch så är detta ett alternativ. 

 

img_7839 img_7843

5. Choklad med textur från Fazer

Karl Fazer Travel är ett nytt koncept inom Karl Fazers chokladsortiment. Serien består av smakerna Iced Coffee & Mudcake, Raspberry and Liquorice, Mint & Choco drops och Toffee Rocks Salty Cookie. Jag har provat de förstnämnda tre sorterna och gillade dem allihop! Alla har en skön textur med tillsatta bitar av något smak.

Karl Fazer Travel Raspberry: en vit choklad med krispiga inslag av saltlakrits och hallon. Underbart god choklad, dock lite för söt.

Karl Fazer Travel Iced coffee & Mudcake: chokladen innehåller bitar av kladdkaka. Smaken är en blanding av choklad, kladdkaka och kaffe. Jag gillade både smak och textur fast jag har svårt med kaffesmak i choklad och desserter.

Karl Fazer Travel Mint & Choco: innehåller knapriga bitar av dragérad mjölkchoklad. Chokladen har en uppfriskande mintsmak.

Chokladkakorna är 130 gram och rekommenderat pris är 18.90 kr.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck