Fredriks Fika bjuder på sött och glädje

Härligaste och gladaste Fredrik Nylén stod i dörren och hälsade alla gäster välkommen till sin bokrelease igår. Det går inte att bli annat än sprudlande glad i hans sällskap. Kolla bara! Alltid med ett stort leende på läpparna.

img_7336

Fredriks nya och första bok heter just Fredriks Fika – bakat med glädje. En bok som är fylld med härliga bakverk, fina bilder och personliga kommentarer. Om ni följer Fredrik på hans blogg eller Instagram har ni säkert sett och frestats av ett och annat bakverk genom åren. Många av Fredriks kakor ser så galet läckra ut att man inte önskar annat än att få sätta tänderna i dem direkt. Igår fick jag äntligen chansen att göra det. Och vilka kakor! Kolla in hela fikabuffén nedan!

img_7354

Tårtor, bullar, kakor – klassiskt och glutenfritt och framförallt så galet gott! Dessutom så snyggt uppdukat på blåvitt porslin från Royal Copenhagen och Rörstrand (Mon Amie). De fina champagnekuporna som vi drack skumpa ur kommer från Cervera.

img_7342

Hur läcker är inte denna chokladbollstårta! Fredrik hade gjort denna glutenfri. Så otroligt god och den gick åt först. Det är något barnsligt härligt med just chokladbollar.

img_7346

Sotarmurrar, det är sega chokladmarängkakor. Så smarriga! Jag tror till och med att jag tog två.

 

img_7347

Saftiga kardemummabullar.

img_7350

Ljuvligt god blåbärstårta. Jag som inte är särskilt förtjust i gräddtårtor tyckte att den här var riktigt god. I boken är det receptet på jordgubbstårtan som nu fått en mer höstig fyllning, med blåbär.

De här bakverken och många fler finns det alltså recept på i boken. Det är nästan galet att den bara kostar 149 kr (inklusive frakt!) hos Adlibris.

img_7378

Här posar jag och Fredrik med hans nya bok. Jag slog upp boken på måfå och fick upp receptet “Sandkaka”. Känner att det får bli det första receptet ur Fredriks bok som jag ska baka.

Tack för ett härligt fikamingel Fredrik! Bakverk får verkligen folk att bli glada och sociala.

 

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrik Nylén
6 År sen

Tack så mycket för att du kom!! Alltid lika härligt att träffa dig! <3

Inom - Mat och dryck