Glass för hundar

En rolig nyhet är att det nu finns glass för hundar. Vi har ingen egen hund hemma, däremot har mina föräldrar en dvärgpincher. Jag vet hur sugen han kan bli ibland när vi äter glass en varm sommardag.

Bakom den nya hundglassen står det svenska företaget Hugo & Celine. De tillverkar inte bara hundglass utan också foder, chips och snacks för hundar. Glassen innehåller varken laktos, vitt socker eller andra tillsatser.

Glass för hundar

I ‘vanlig’ glass för människor tillsätts socker för att den inte ska frysa till en isklump. I hundglassen har sockret ersatts med en gnutta kokossocker och agavesirap (lågt glykemiskt index och ska inte vara skadligt för hundar).

Glassen finns i tre smaker: Magic Moose, Slick Salmon och Lickin’ Liver.

Älgglassen är gjord på älgfärs från Jägareförbundets gård Öster Malma.
Laxglassen är gjord på laktosfri naturell yoghurt och ekologisk färsk lax från Blekinge.
Lickin’ Liver görs på oxlever.

Hundglassen innehåller ca 100 kalorier per 100 gram. Konsistensen är krämig men mer fryst än vanlig glass. Det innebär att hundarna inte kan sluka glassen i en tugga, utan måste slicka i sig glassen. En njutning som varar lite längre.

Det som ser ut som polkagrisar på bilden är “Lollipups” som är gjorda på 100% svensk torkad tjurmuskel.

Rekommenderat pris för glassen är 45 kr per bägare och från juni kommer Hugo & Celine Ice Cream for Dogs även att finnas att köpa hos Hemglassbilen, både under de ordinarie bilrutterna och i Hemglass webshop.

Bägaren kan användas som vattenskål efteråt.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck